Al Pacino, cea mai controversată prezentare a unui film de Oscar

Al Pacino, cea mai controversată prezentare a unui film de Oscar
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Al Pacino a fost în centrul atenției la gala Premiilor Oscar 2024, atunci când a prezentat premiul pentru „Cel mai bun film”. Discursul său ciudat i-a lăsat pe telespectatori complet nedumeriți, aceștia crezând că a făcut o greșeală atunci când nu a numit toate filmele nominalizate. Celebrul actor a venit cu explicații, spunând că așa a fost alegerea producătorilor, scrie FilmNow.

Înainte ca Al Pacino să anunţe câştigătorul, a fost întâmpinat pe scenă cu ovaţii din partea tuturor celor din public. „Prietenii mei! Vă mulţumesc, vă mulţumesc”, a spus el când a ajuns la microfon. „Este momentul pentru ultimul premiu al serii şi este o onoare pentru mine să îl înmânez. Zece filme minunate au fost nominalizate, dar doar unul singur va lua premiul pentru cel mai bun film. Şi trebuie să mă duc la plic pentru asta. Şi o voi face.... Iată-l că vine. Şi ochii mei văd «Oppenheimer»”, a spus el în timp ce deschidea plicul. După o reacţie întârziată din partea publicului, actorul a continuat: „Da, Emma Thomas, Charles Roven”, enumerând o parte dintre producătorii filmului.

Momentul a fost aspru criticat în mediul online, iar Al Pacino a rupt tăcerea despre „gafa” făcut în timpul galei: „Se pare că există o oarecare controversă în legătură cu faptul că nu am menţionat toate filmele, înainte de a anunţa premiul pentru «Cel mai bun film»”, a declarat Al Pacino, în ziua următoare, pentru ABC News. „Vreau doar să fie clar că nu a fost intenţia mea să le omit, ci mai degrabă alegerea a producătorilor de a nu le mai spune din nou, deoarece au fost evidenţiate individual pe parcursul ceremoniei. Am fost onorat să iau parte la această seară şi am ales să urmez modul în care ei au dorit ca acest premiu să fie prezentat”, a adăugat el.

„Îmi dau seama că a fi nominalizat este o piatră de hotar uriaşă în viaţa cuiva şi a nu fi recunoscut pe deplin este jignitor şi dureros. Spun acest lucru ca o persoană care are o relaţie profundă cu cineaştii, actorii şi producătorii, aşa că empatizez profund cu cei care au fost defavorizaţi de această omisiune şi de aceea am simţit că este necesar să fac această declaraţie”, a mai spus Al Pacino, citat de FilmNow.

Potrivit Nypost.com, Al Pacino (83 de ani) trebuia să apară alături de Michelle Pfeiffer pentru a prezenta marele câștigător al categoriei „Cel mai bun film”, cei doi bifând, în același timp, o reuniune la aniversarea a 40 de ani de la lansarea filmului „Scarface”. Însă Al Pacino a urcat singur pe scenă, deoarece Michelle Pfeiffer (65 de ani) a lipsit de la ceremonie din cauza „unor motive personale”.

Citit 653 ori Ultima modificare Vineri, 15 Martie 2024 22:13

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.