Sănătate mai bună pentru un sex mai bun

Sănătate mai bună pentru un sex mai bun
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Se întâmplă destul de des ca o persoană, de-a lungul timpului, să întâmpine anumite probleme legate de viața sexuală

Însă, din cauza rușinii și a prejudecăților sociale, oamenii suferă în tăcere. Vestea bună este că indiferent de natura cauzelor, medicale și/sau psihologice există soluții: medicamente, terapii sau schimbarea stilului de viață.

Disfuncțiile erectile. Este normal ca ocazional un bărbat să nu aibă erecție, dar disfuncția erectilă este o problemă cronică ce afectează mulți bărbați, cauzează îngrijorare, stres, pierderea încrederii în sine și afectarea relației de cuplu. Sub îndrumarea  unui psihosexolog persoana care suferă de disfuncție erectilă va efectua investigațiile pentru a se stabili dacă este vorba de o problemă fizică, neurologică sau psihologică.

Lipsa orgasmului la femei. Este dificultatea sau inabilitatea de a atinge orgasmul în timpul stimulării sexuale. Psihoterapia sexuală poate ajuta la ameliorarea sau rezolvarea situației prin identificarea cauzelor și schimbarea patternurilor mentale și comportamentale.

Orientarea sexuală. Este diferită de identitatea de gen. În timp ce orientarea sexuală se referă la de cine se simte atrasă persoana, identitatea de gen se referă la modul cum un individ se percepe pe sine. O persoană confuză în privința orientării sale sexuale sau a identității de gen poate fi ajutată de un psihosexolog să se înțeleagă și să se accepte pe sine însăși. A fi diferit este o permanentă sursă de stres, iar minoritățile sexuale au probleme de depresie, anxietate, abuz de substanțe și încercări de suicid.

Dorința sexuală scăzută. De obicei, un apetit sexual scăzut poate avea o mulțime de cauze, majoritatea psihologice și interpersonale. Pierderea dorinței sexuale poate să provină din problemele de cuplu, dar poate să fie și un efect al unei traume. Cea mai importantă cauză psihologică a dorinței sexuale scăzute este depresia. Oboseala, anxietatea și stresul sunt alte cauze ce diminuează apetitul sexual, precum și factori medicali, cum ar fi cei endocrini, ginecologici etc. Consilierea ambilor parteneri de către un specialist în psihoterapie sexuală îi va ajuta să-și rezolve conflictele.

Dependența de sex. Dorința sexuală permanentă, gândurile și comportamentele sexuale obsesive, pierderea controlului în privința comportamentelor sexuale sunt o problemă care poate fi rezolvată sau cel puțin ținută sub control, prin consiliere.

(Articol realizat din surse online)

Citit 640 ori Ultima modificare Vineri, 05 Aprilie 2024 18:07

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro