Remember. Octav Doicescu (1902-1981)

Remember. Octav Doicescu (1902-1981)
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Arhitectul Octav Doicescu s-a născut la 8 ianuarie 1902, la Brăila. A absolvit cursurile Şcolii Superioare de Arhitectură la Bucureşti, apoi a frecventat Academia Liberă de Arte Frumoase.

Între 1953-1976, a fost şef al colectivului de proiectare din cadrul Institutului "Proiect" Bucureşti, iar între 1945 şi 1972, a ocupat funcţia de profesor la Institutul de Arhitectură "Ion Mincu" din Bucureşti. În 1971 a devenit doctor în arhitectură.

Octav Doicescu a rămas în istoria arhitecturii româneşti prin realizarea unor ansambluri arhitectonice de mare amploare, între care Opera Română din Bucureşti, Uzinele "Tractorul" din Braşov, Clubul nautic de pe malul lacului Herăstrău, Restaurantul "Casa Albă" București.

În 1969 a finalizat Ansamblul Institutului Politehnic din Bucureşti pentru care a primit Marele Premiu al Uniunii Arhitecţilor, în 1972. A fost Doctor Honoris Causa al Institutului de Arhitectură "Ion Mincu" și membru titular al Academiei Române.

A încetat din viaţă pe 10 mai 1981, la București.

Remember, Oameni de seamă, colecție de articole

Citit 321 ori Ultima modificare Vineri, 10 Mai 2024 11:20

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro