Remember. Mihai Drăgănescu (1929-2010)

Remember. Mihai Drăgănescu (1929-2010)
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Mihai Drăgănescu, inginer, eseist și filozof român, s-a născut pe 6 octombrie 1929, la Făget, județul Prahova. A studiat la Facultatea de Electronică și Telecomunicații din cadrul Institutului Politehnic din București. Și-a continuat studiile, obținând un doctorat în științe tehnice.

A fost profesor doctor docent la Institutul Politehnic din București și director general al ICI - Institutul de Cercetare în Informatică. A avut contribuții la dezvoltarea teoriei tuburilor electronice și dispozitivelor semiconductoare sintetizate în câteva lucrări: "Circuite cu tranzistoare", "Electronii la lucru", "Procese electronice în dispozitive semiconductoare de circuit", "Electronica corpului solid" ș.a.

Pe lângă contribuțiile sale tehnice în domeniul electronicii și ciberneticii a fost și un prolific autor de eseuri, abordând teme filosofice, epistemologice și culturale. Dintre aceste lucrări amintim: "Informația materiei", "Societatea Conștiinței", "Ortofizica", "Noosfera. Chipul spiritual al lumii", "Tehnologie și Creație".

S-a stins din viață pe 28 mai 2010, la București.

Remember, Oameni de seamă, colecție de articole

Citit 565 ori Ultima modificare Luni, 27 Mai 2024 17:28

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro