Remember. Mihai Drăgănescu (1929-2010)

Remember. Mihai Drăgănescu (1929-2010)
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Mihai Drăgănescu, inginer, eseist și filozof român, s-a născut pe 6 octombrie 1929, la Făget, județul Prahova. A studiat la Facultatea de Electronică și Telecomunicații din cadrul Institutului Politehnic din București. Și-a continuat studiile, obținând un doctorat în științe tehnice.

A fost profesor doctor docent la Institutul Politehnic din București și director general al ICI - Institutul de Cercetare în Informatică. A avut contribuții la dezvoltarea teoriei tuburilor electronice și dispozitivelor semiconductoare sintetizate în câteva lucrări: "Circuite cu tranzistoare", "Electronii la lucru", "Procese electronice în dispozitive semiconductoare de circuit", "Electronica corpului solid" ș.a.

Pe lângă contribuțiile sale tehnice în domeniul electronicii și ciberneticii a fost și un prolific autor de eseuri, abordând teme filosofice, epistemologice și culturale. Dintre aceste lucrări amintim: "Informația materiei", "Societatea Conștiinței", "Ortofizica", "Noosfera. Chipul spiritual al lumii", "Tehnologie și Creație".

S-a stins din viață pe 28 mai 2010, la București.

Remember, Oameni de seamă, colecție de articole

Citit 617 ori Ultima modificare Luni, 27 Mai 2024 17:28

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.