Există! Dieta cu înghețată pentru o siluetă perfectă

Există! Dieta cu înghețată pentru o siluetă perfectă
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Deși pare greu de crezut, dieta cu înghețată există și este chiar una foarte sănătoasă și prietenoasă cu silueta, dacă respectăm, totuși, anumite reguli, potrivit medicului nutriționist Mihaela Bilic.

La noi, înghețata este în special alimentul verii, pentru că, spre deosebire de alte ţări, în România nu prea găsim îngheţată iarna. Poate şi din această cauză, nu sunt puţini cei care scapă vara în cutia cu desertul delicios, divers colorat şi preparat uneori din fructe de sezon.

Secretul care face din îngheţată aliatul siluetei este cantitatea, spune medicul.

"Cu un aport caloric de până în 600 de calorii pe zi, vei slăbi chiar dacă acele calorii provin din îngheţată, cartofi prăjiţi sau altceva. Şi, într-adevăr, funcţionează. Credeţi-mă!", a spus medicul nutriţionist Mihaela Bilic, pentru Antena 3.

Regula este să mâncăm în acea zi/zile numai îngheţată şi în limita celor 500-600 de calorii. "În limita a 500 de calorii, poate am mânca trei ciorbe, de exemplu. Dar dacă tu hotărăşti că vrei acel aliment, mănânci acel aliment, dar să fie în limita a 500-600 de calorii. E o chestiune de cantitate. Nimic pe lume nu este fără calorii, în afară de apă. Totul are calorii, şi salata verde. Dar contează cantitatea", a explicat medicul nutriţionist.

Pentru ca dieta cu îngheţată să fie eficientă, mai este un aspect care trebuie luat în seamă, şi anume compoziţia acesteia. Regula e că îngheţata trebuie să fie cât mai simplă.

"E foarte prietenoasă cu silueta îngheţata, că are acest amestec de lapte cu zahăr, organismul absoarbe zahărul lent, e grăsime puţină. Dar trebuie să fie o îngheţată simplă, gen vafă, îngheţată de vanilie sau de cacao, fără sirop, fără sosuri. În plus, ne dă o stare de bine şi e un aliment plăcut pentru vară", precizează dr. Mihaela Bilic.

Citit 432 ori Ultima modificare Duminică, 16 Iunie 2024 11:44

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.