Remember. Louise Abbéma (1853-1927)

Remember. Louise Abbéma (1853-1927)
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Louise Abbéma, pictoriță, sculptoriță și designer francez din Belle Époque, s-a născut pe 30 octombrie 1853, la Étampes, Seine-et-Oise. A început să picteze la o vârstă fragedă și a studiat sub îndrumarea unor importanți pictori ai perioadei. Prima recunoaștere a lucrărilor ei a fost la vârsta de 23 de ani, când a pictat un portret al artistei Sarah Bernhardt. De-a lungul timpului, și-a expus lucrările la Salonul din Paris și la World Columbian Exposition din Chicago.

S-a specializat în portrete în ulei și acuarelă. Printre lucrările ei cele mai cunoscute se numără ”Anotimpurile”, ”Dimineață de aprilie”, ”Place de la Concorde”, ”Printre flori”, ”Iarnă” și portretele actriței Jeanne Samary, împăratului Dom Pedro al II-lea al Braziliei, Ferdinand de Lesseps și Charles Garnier. Lucrările ei au influențat mulți pictori chinezi și japonezi, dar și maeștri contemporani, precum Édouard Manet. S-a stins din viață pe 10 iulie 1927, la Paris.

Remember, Oameni de seamă, colecție de articole

Citit 382 ori Ultima modificare Marți, 09 Iulie 2024 12:21

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro