Griș cu lapte pane şi ciocolată

Griș cu lapte pane şi ciocolată
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ingrediente: 1 litru de lapte, 10 linguri de griș fin, 10 linguri de zahăr, 1 fiolă esență de vanilie, puțină sare; 2-3 ouă, făină albă, ulei pentru prăjit

Preparare: Se pune laptele la fiert cu puțină sare, când fierbe se pune grișul în ploaie și se amestecă bine să nu se facă cocoloașe, apoi se adaugă zahărul și la final vanilia se amestecă și ea bine. Când grișul e fiert, se ia de pe foc și se pune într-o caserolă mai mare umezită puțin. Se lasă la răcit grișul, apoi când e rece se taie cu cuțitul în cubulețe, se scoate, se dă prin ou apoi prin făină albă și se prăjește în ulei foarte bine încins.

Griș cu lapte și ciocolată

Ingrediente: 1 l lapte, opțional puțină scorțișoară, 40 g griș, 40 g ciocolată, 1 plic zahăr vaniliat, 1 banană, 1 linguriță miere de albine

Preparare: Se pune laptele la fiert împreună cu zahărul vaniliat. Când laptele începe să fiarbă, se adaugă grișul și se amestecă ușor până se îngroașă. Durează cam 3-4 minute. Oprim focul și adăugăm ciocolata bucățele.

Citit 602 ori Ultima modificare Duminică, 21 Iulie 2024 00:51

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.