Ingrediente: 1 litru de lapte, 10 linguri de griș fin, 10 linguri de zahăr, 1 fiolă esență de vanilie, puțină sare; 2-3 ouă, făină albă, ulei pentru prăjit
Preparare: Se pune laptele la fiert cu puțină sare, când fierbe se pune grișul în ploaie și se amestecă bine să nu se facă cocoloașe, apoi se adaugă zahărul și la final vanilia se amestecă și ea bine. Când grișul e fiert, se ia de pe foc și se pune într-o caserolă mai mare umezită puțin. Se lasă la răcit grișul, apoi când e rece se taie cu cuțitul în cubulețe, se scoate, se dă prin ou apoi prin făină albă și se prăjește în ulei foarte bine încins.
Griș cu lapte și ciocolată
Ingrediente: 1 l lapte, opțional puțină scorțișoară, 40 g griș, 40 g ciocolată, 1 plic zahăr vaniliat, 1 banană, 1 linguriță miere de albine
Preparare: Se pune laptele la fiert împreună cu zahărul vaniliat. Când laptele începe să fiarbă, se adaugă grișul și se amestecă ușor până se îngroașă. Durează cam 3-4 minute. Oprim focul și adăugăm ciocolata bucățele.