Ruladă cu gem

Ruladă cu gem
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ingrediente: 6 ouă, 6 linguri de zahăr (150 g), 6 linguri de făină (180 g), 1 borcan de 400 g cu gem de orice fel.

Preparare: Se amestecă ingredientele și se formează compoziția, care se pune în tava cuptorului. După coacere, se rulează imediat foaia de ruladă, cu tot cu hârtie, într-un șervet curat, uscat, nu umed. Hârtia trebuie să fie dedesubt. Metoda cu șervețelul umed nu e foarte bună, pentru că rulada se tuflește, se cruzește și parcă e o mămăligă, nu mai este pufoasă. Se lasă rulada 15 minute să se răcorească, apoi se desface și se toarnă gemul. Recomandat este gemul de prune cu nucă, pentru gustul său special. Se întinde gemul pe toată foaia, mai mult la marginea de jos, iar la marginea de sus nu se unge cu gem cam 2 cm. Se rulează cât mai strâns rulada și se împachetează în folie de plastic sau în hârtia pe care s-a copt. Se strâng bine capetele și se lasă deoparte, ideal ar fi pentru 1-2 ore. Rulada se taie după cel puțin 15 minute. Această foaie de ruladă este rețeta de bază, dar se poate umple cu diverse creme, ciocolată, brânză, fructe, se poate face deasupra glazură din fondant, ciocolată topită, se poate pudra cu zahăr.

Citit 720 ori Ultima modificare Marți, 13 August 2024 09:05

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.