Ingrediente: 2 căpăţâni de salată, 50 de grame de parmezan, 50 de grame de așchii de parmezan , 1 cățel de usturoi, 3 fileuri de anșoa, 1 lingură de sos worchestershire, 1 linguriță de muștar, 100 de ml. de ulei, 2 gălbenușuri, zeama de la ½ – 1 lămâie , sare și piper, opțional, 1 linguriță de miere pentru dressing, 400 de grame de piept de pui, marinadă pentru pieptul de pui din: 1 cățel de usturoi fin zdrobit, coaja de la ½ de lămâie, zeama de la 1 lămâie, 1 lingură de ulei de măsline și 1 linguriță de miere, 120 de grame de crutoane.
Preparare:
Se amestecă bine usturoiul cu zeama și coaja de lămâie. Se adăugă mierea și 1 lingură de ulei de măsline. Se așează pieptul de pui porționat în 4 bucăți într-un castron, și se acoperă cu marinadă, unde se ține timp de 1 oră, acoperit cu folie. Apoi se spală și se zvântă bine salata. Cu mixerul,se bat gălbenușurile, 2 căței de usturoi, 1 praf de sare fină, 3 fileuri de anșoa, zeama de la ½ de lămâie, 1 linguriță de muștar și uleiul de măsline, apoi se adăugă parmezanul ras și se omogenizează. Se adaugă sosul, sare și piper, încă un pic de zeamă de lămâie dar și 1 linguriță de miere. Feliile de piept de pui marinate, cu o grosime de 2-3 cm, nu au nevoie de mai mult de 2-3 minute pe grătarul încins. Se asezonează cu sare și piper și se pun pe grătar. Când sunt făcute, se acoperă pieptul de pui și se lasă zece minute. Se toarnă dressingul cremos peste frunzele de salată, se adaugă crutoanele și se amestecă. Toate frunzele și crutoanele trebuie să fie acoperite de dressing. Se montează salata pe farfurie, se presară cu așchiile de parmezan și se așează deasupra pieptul de pui tăiat în bucățele numai bune de băgat în gură.