Prăjitura rapidă cu frișca, miere și cacao

Prăjitura rapidă cu frișca, miere și cacao
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ingrediente pentru blat: 10 ouă, 200 g zahăr, 2 pliculețe zahăr vanilinat, 5 linguri pesmet, 5 linguri făină, 5 linguri cacao, 5 linguri miere, 1/2 pliculeț praf de copt, 50 ml lapte, 1 pahar ulei, sare; pentru cremă: 700 ml frișcă, 1 plic gelatină, 3 linguri lapte, 2 linguri miere, esență de vanilie.

Preparare: Se separă gălbenușurile și se amestecă cu zahărul și zahărul vanilinat. După topirea zahărului, se adaugă făina și praful de copt, amestecând la omogenizare. Se adaugă pudra de cacao și pesmetul, amestecând bine, apoi laptele, uleiul și mierea. În alt vas, se bat albușurile cu puțină sare și se adaugă peste compoziția pregătită, amestecând ușor până se încorporează. Se împarte compoziția în două și se coace fiecare jumătate în tava tapetată cu hârtie de copt. Este necesar să stea la cuptor aproximativ 15 minute, la 180 de grade, până când blatul devine pufos. Pentru cremă, se dizolvă gelatina în apă și se mixează separat frișca până devine fermă. Se adaugă mierea, laptele, esența de vanilie, gelatina dizolvată și se continuă mixarea. Prăjitura se asamblează unind cele două blaturi cu cremă. Dacă dorești, se poate adăuga un strat subțire de budincă între blaturi. 

Rețetă pentru frișca naturală

Ingrediente: 1 l smântână pentru frișcă cu minimum 30 – 35 % grăsime, 50 g zahăr pudră, miezul de la o păstaie de vanilie (opțional).

Preparare: Smântâna pentru frișcă se ține la frigider pentru minimum 4 ore, iar vasul în care o preparăm trebuie să fie și el rece. Se mixează smântâna la viteză mică 1-2 minute, ca să se omogenizeze, apoi se crește treptat viteza. Când frișca devine fermă, se adaugă zahărul pudră și vanilia. Se continuă mixarea încă 5-10 secunde.  Frișca nu trebuie mixată foarte mult, pentru că se transformă în unt!

Citit 341 ori Ultima modificare Marți, 08 Octombrie 2024 15:47

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.