Ingrediente: 60 g sau jumătate de pahar de cacao pudră, 180 ml apă clocotită, 6 ouă, 300 g zahăr, 120 ml ulei de floarea-soarelui, 280 g făină albă, 1 pliculeț praf de copt.
Preparare: Se pregătesc toate ingredientele pentru rețetă. Făina se amestecă cu praful de copt. Apa clocotită se adaugă la cacao și cu un tel sau lingură se amestecă bine să nu mai fie cocoloașe. Separați albușurile de gălbenușuri, în două boluri mai mari. Albușurile se bat spumă, iar când se întăresc puțin, adăugați în reprize 150 g de zahăr. Trebuie să fie spuma mai tare, cam ca la bezele. Gălbenușurile se bat spumă cu 150 g de zahăr. Adăugați câte puțin uleiul, să se încorporeze complet. Apoi încorporați compoziția de cacao, răcită puțin. Amestecați și făina și praful de copt cu telul sau mixerul, să nu fie cocoloașe. Adăugați această compoziție la albușurile bătute spumă și amestecați încet cu mișcări de sus în jos, să nu se dezumfle albușurile. Turnați aluatul într-o formă tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu unt. Puneți tava la cuptor la 180 de grade, temperatura medie, unde se lasă cam 40 de minute. După ce s-a răcorit puțin, îl scoateți din tavă și lăsați să se răcească complet. Înainte de ornare, dacă a format un cocoloș deasupra, îl tăiați atent cu un cuțit subțire. Se ornează după placul fiecăruia.