Prăjitură în două culori

Prăjitură în două culori
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Și în perioadele de post putem prepara dulciuri delicioase. Rețetele pentru dulciurile de post sunt simple și usor de preparat, existând soluţii pentru toate gusturile. Prezentăm în continuare rețeta unei prăjituri delicioase, care se prepară doar din câteva ingrediente.

Ingrediente: o cană de apă minerală, 1 cană de zahăr, 1/2 cană ulei, 1 1/2 cană făină, 2 linguri cacao, 5-6 linguri gem, 1 praf de copt, 1 zahăr vanilat, esență de rom.

Preparare: Primele patru ingrediente (apa minerală, zahărul, uleiul și făina) se amestecă bine cu mixerul, apoi se adaugă praful de copt. Jumătate din compoziție se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptorul preîncălzit până prinde deasupra o crustă. În restul aluatului se mai pun două linguri cu cacao cernută, zahărul vanilat și esența de rom. După ce s-a format crusta, se întinde gemul pe toata foaia, apoi se pune restul de aluat cu cacao. Deasupra se poate presăra nucă de cocos sau ornamente colorate. Se dă la cuptor până se coace aluatul, verificându-se cu o scobitoare dacă este copt. Când este gata se scoate din cuptor și se lasă la răcit în tavă. După ce s-a răcit, se taie în forma dorită și se așează pe un platou pentru a fi servită de întreaga familie sau de oaspeții veniți în vizită.

Citit 575 ori Ultima modificare Luni, 11 Noiembrie 2024 14:59

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.