Adrenalină la Vatra Dornei

Adrenalină la Vatra Dornei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cei care vor să petreacă o vacanţă de neuitat pe plaiurile româneşti pot merge la Vatra Dornei. Aici, distracţiile sunt la îndemâna oricui, la preţuri accesibile.

Chiar dacă în această perioadă nu este zăpadă suficientă pentru a schia, centrele de echitaţie cu siguranţă vă vor atrage atenţia. La Vatra Dornei s-au creat tot felul de trasee care mai de care mai spectaculoase.

În cazul în care aveţi experienţă, puteţi opta pentru un traseu mai lung, de două sau trei ore, prin munţi. Dacă nu, traseul scurt de călărie  se potriveşte numai bine celor care reuşesc să îşi învingă teama pentru a da pinteni calului. Operatorii ecveştri le oferă turiştilor începători primele indicaţii despre călărie şi apoi îi însoţesc cu caii de-a lungul traseului ales.

Pentru diversitate traseele prezintă tot felul de variaţii, se derulează prin pădurea de pe dealul de deasupra centrului de oraş, are diferite poteci şi înclinaţii, astfel ca în final turistul să poată înţelege ceva din toată această poveste. Preţurile pentru această distracţie variază de la centru la centru, în funcţie de traseu şi de numărul de persoane.

Paint-Ball

Persoanelor cu inima şi sufletul rămase tinere, copiilor în special, le recomandăm participarea la o partidă de paint-ball. Poligonul este situat pe strada telescaunului, fiind amenajat corespunzător cu tot felul de obstacole, tranşee şi cazemate, ascunzişuri şi copaci. Se asigură un echipament corespunzător, puşti de precizie cu aer comprimat şi bile colorate. Pentru o luptă sunt necesare şase persoane (pentru a se putea face echipe). Costul unei bile colorate este de 0,3 lei.  

Plimbări cu ATV-urile

Pentru cei care doresc senzaţii, există în Vatra Dornei varianta închirierii de ATV – uri. Este o activitate captivantă care presupune un pic de curaj şi cunoştinţe (carnet de conducere). Costul închirierii este cuprins între 80 şi 100 de lei pe oră, traseele nefiind încă omologate, turiştii mergând mai mult la întâmplare pe munţii din jur. Astfel de plimbări sunt posibile atât vara, cât şi în sezonul rece, când e zăpadă.

Poteca Tematică 12 Apostoli

Pentru o diversificare a sejururilor la Vatra Dornei, puteţi face drumeţii tematice în munţii Călimani. Este un serviciu turistic nou, pornit de la iniţiativa Parcului Naţional Călimani pentru a pune în valoare biodiversitatea locului.  

Excursiile cu ghizi special pregătiţi în acest scop contribuie esenţial la aflarea unor informaţii specifice – greu de găsit prin alte mijloace. O astfel de ieşire (cu maşini special pregătite) va crea o bună dispoziţie caracteristică ieşirilor pe munte şi va contribui la creşterea volumului de cunoştinţe cu informaţii valoroase despre istoria locului, plante şi animale, geografia şi geodezia muntelui Călimani, tradiţii locale, frumoase elemente de mit şi cultură, şi, nu în cele din urmă, despre legendele locului.

Din fericire, izolarea muntelui face ca foarte puţină lume să meargă acolo, fapt care permite o bună conservare şi protecţie a ecosistemelor montane, lipsa deşeurilor şi a copacilor scrijeliţi etc. O astfel de ieşire durează între 5 şi 6 ore, implică existenţa unui grup de minim 4 oameni şi costa 40 de lei/pers. Nu există restricţii legate de vârstă sau condiţie fizică, traseele alese fiind extrem de accesibile chiar dacă ajung la altitudinea de 1770 m (pe la Rezervaţia Geologică a celor 12 Apostoli).

Muzeul Etnografic

Un loc în care cultura şi tradiţia oraşului Vatra Dornei, a Bucovinei în general sunt extrem de bine ilustrate este şi Muzeul Etnografic Vatra Dornei. Micuţul sătuc alegoric creat în incinta primăriei Vatra Dornei, este poate primul loc care ar trebui vizitat de către orice turist ce vine în oraş. Muzeul este deschis zilnic între orele 8,00 - 16,00; 8,00 – 12,00 sâmbăta, duminica fiind închis. Costul biletelor este modic, 1 leu la copii, 2 lei pentru adulţi.

Plimbare cu telescaunul

Una din atracţiile care nu trebuie nicicum ratate atunci când eşti în Vatra Dornei este şi plimbarea cu telescaunul. Urcarea durează circa 25 min. Iarna este o ocazie perfectă pentru a cobora cei 3 km de pârtie de ski cu grad redus de dificultate. Preţul este de 15 lei, dus-întors. Dacă doriţi să vă întoarceţi pe jos, telescaunul vă costă doar 10 lei.   

De asemenea la Vatra Dornei puteţi practica alpinismul, parapanta sau un rafting pe râul Bistriţa. Indiferent de anotimp, la Vatra Dornei aveţi  cu multiple posibilităţi de petrecere a timpului liber.

Citit 1764 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.