Noodles cu creveți

Noodles cu creveți
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ingrediente: 250 grame noodles cu ou, 500 grame creveți cruzi (cântăriți nedecorticați), 1 ardei chili roșu, 3-4 cm de ghimbir, 2 căței de usturoi, o ceapă sau partea albă de la 3-4 fire de ceapă verde, 5 linguri de ulei, 250  grame varză, 1 morcov mare, 5-6 ciuperci (opțional), 2 linguri de sos de stridii, 4 linguri de sos de pește, 2 linguri de sos de soia, 1 linguriță de ulei de susan, 100 mililitri mirin (vin de orez), ¼ linguriță de piper alb măcinat, 2 linguri de semințe de susan, frunze de ceapă verde pentru presărat la final; opțional, câteva felii de limetă pentru servire.

Preparare: Tăiețeii se pun într-un castron și se acoperă cu apă clocotită. Celor proaspeți le este suficient un minut de hidratare cu apă fiartă. Cei uscați au timpul de hidratare necesar inscripționat pe ambalaj. Imediat după ce se acoperă tăiețeii cu apă fiartă, se pune deasupra o farfurie mare. Se lasă în apa fierbinte, acoperiți, timp de nouă minute. La finalul acestui timp, tăiețeii devin moi și alunecoși. Ardeiul chili, usturoiul și ghimbirul se toacă în bucățele mici-mici, iar varza și ceapa se toacă și ele în fâșii subțiri, apoi ciupercile se blanșează și se taie bucăți. Susanul se prăjește ușor, timp de 4-5 minute, amestecând frecvent, într-o tigaie uscată. Se adaugă două linguri de ulei, jumătate din usturoi, chili și ghimbir, ceapa șalotă (sau ceapa verde) și, imediat, varza și morcovul, apoi se adăugă o lingură de sos de stridii, două linguri de sos de pește și uleiul de susan. Se amestecă rapid și se adăugă 30-40 mililitri de mirin și se lăsă totul la gătit la foc iute. Legumele trebuie să se frăgezească, dar să rămână încă crocante. La final se adaugă o lingură de ulei și restul de chili, usturoi și ghimbir tocat împreună cu creveții pentru încă două minute. Se adaugă o lingură de soia, două linguri de ulei și, imediat, tăiețeii bine scurși împreună cu o lingură de sos de stridii, o lingură de sos de soia și două linguri de sos de pește. Se mai adăugă 50 de mililitri de mirin și se mai lasă un minut să sfârâie și să se evapore mirinul. Acesta este momentul în care se adaugă peste noodles legumele călite și ciupercile. Se presară semințe rumenite de susan și frunze de ceapă verde, tocate mare și se servesc imediat, fierbinți.

Tot ce trebuie să știi despre noodles

Probabil cea mai iubită mâncare asiatică, noodles sunt paste asiatice deseori gătite cu sosuri sau în supe. Ca ingrediente primare, acestea pot conține de cele mai multe ori grâu, hrișcă sau orez.

Există numeroase tipuri de mâncăruri bazate pe noodles, însă cea mai renumită este Supa Ramen cu pui.

Ramen este o supă japoneză sănătoasă și delicioasă ce presupune adăugarea mai multor ingrediente alături de noodles. Pentru rețeta cu pui ai nevoie de ceapă verde, ghimbir, usturoi, ulei de susan și pulpe de pui dezosate fierte și gătite cu sos de soia, zahăr, sake, usturoi, ghimbir. Acest tip de supă este gătit de cele mai multe ori cu ciuperci și verdețuri.

După cum se poate observa, tăiețeii noodles pot fi interpretați sub multiple forme delicioase și sănătoase, atât pentru vegetarieni, cât și pentru iubitorii de carne. Aceștia pot fi găsiți în supermarketuri atât uscați, cât și proaspeți, în funcție de preferințele fiecăruia.

Citit 600 ori Ultima modificare Luni, 06 Ianuarie 2025 14:55

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.