Tort din cozonacul rămas de la Crăciun

Tort din cozonacul rămas de la Crăciun
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Acest tip de tort a fost inventat de gospodinele care nu se îndură să irosească cozonacul rămas de la Crăciun, iar rezultatul este un preparat foarte gustos.

Ingrediente: felii de cozonac groase de aproximativ 8 mm, sirop cu esenţă de rom sau orice aromă (vanilie, portocale, lămâie, migdale etc.), 1 cană apă (în care se adaugă esenţa, eventual şi zahăr, opţional); pentru cremă: 1/2 litru de lapte, 2 linguri de zahăr, 5 linguri de făină de grâu, 2 linguri de margarină sau unt.

Mod de preparare: În jumătate de litru de lapte se pun 5 linguri de făină de grâu, se adaugă 2 linguri de zahăr şi se pune pe foc mic amestecând continuu. Se adaugă 2 linguri de margarină sau unt netopit. Se lasă la răcit 15-20 de minute. Se iau feliile de cozonac tăiate cât mai egal, apoi se pun pe o farfurie întinsă, într-un strat. Se însiropează și se întind câteva linguri de cremă peste cozonacul însiropat, strat cu strat.

Pe ultimul strat, se pot presăra, la alegere, nuci, migdale, seminţe de floarea-soarelui prăjite şi măcinate, fulgi de nucă de cocos, ciocolată rasă pe răzătoare sau orice altceva preferaţi. Se lasă câteva ore în frigider, eventual peste noapte, ca aromele să se pătrundă bine.

Citit 451 ori Ultima modificare Luni, 06 Ianuarie 2025 15:07

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.