„Vocea României”: Ana-Maria Fluturu, fericită că a intrat în echipa Loredanei

„Vocea României”: Ana-Maria Fluturu, fericită că a intrat în echipa Loredanei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Are miere în glas, aşa a decis juriul de la „Vocea României” după ce a ascultat-o cântând „Baby Love”. Loredanei Groza nu i-au trebuit decât câteva secunde de audiţie „oarbă” pentru a decide că Ana-Maria Fluturu este vocea plină de sensibilitate şi de inocenţă de care are nevoie în echipa ei. Pentru că în această seară încep duelurile între concurenţi, profităm de ocazie pentru a vă oferi mai multe amănunte despre Ana-Maria Fluturu, în vârstă de 24 de ani, una dintre cele trei gălăţence care şi-au cucerit locul la „Vocea României”.  

Muzică de nota zece

Ana-Maria a absolvit Liceul de Artă din Galaţi „Dimitrie Cuclin” la specializarea pedagogie muzicală, unde a luat primele lecţii de canto. „Aş vrea să-i mulţumesc doamnei profesoare Lucia Cicoare Drăgan pentru că ea este cea care m-a format ca artist, practic tot ce ştiu în domeniul canto-ului ştiu de la ea. Dumneaei a descoperit că eu sunt soprană de coloratură (o voce foarte rară) şi la sfatul ei am dat examen la Facultatea de Arte din cadrul Universităţii «Ovidius» din Constanţa, la specializarea Interpretare Muzicală-Canto, unde am intrat a doua pe listă. După patru ani de studiu la clasa aceleiaşi profesoare am absolvit facultatea obţinând nota 10 pe diploma de licenţiată în muzică. În timpul studenţiei, am înfiinţat cu ajutorul unor colegi de la facultate o trupă muzicală numită «Polifonic Band», trupă cu ajutorul căreia am abordat şi alte genuri muzicale, deoarece eu până atunci cântasem mai mult operă şi operetă”, ne-a mărturisit Ana-Maria.

Cântec în familie

Ana-Maria Fluturu a ajuns la ''Vocea României'' convinsă de sora mai mare, Doiniţa Fluturu-Carp. Trebuie să ştiţi că nu e singura cântăreaţă din familie: „Tata a fost vulcanizator, acum e pensionar, iar mama - casnică pentru că cei cinci copii i-au ocupat tot timpul. Amândoi părinţii au aptitudini muzicale, dar nu şi le-au cultivat niciodată. Ştiu că au talent muzical pentru că l-am auzit de multe ori pe tata fluierând în timp ce trebăluia prin curte sau pe mama, mai rar cei drept, fredonând în timp ce îşi îngrijea grădina. Eu, sora mea Doiniţa şi fratele meu Nicu am urmat calea muzicii. Părinţii nu ne-au impus niciodată ce cale să urmăm în viaţă, dar erau preocupaţi să ne dea educaţia cea mai aleasă. Şi acum îmi răsună în minte vorbele mamei: «Înveţi pentru tine, nu pentru mine, viitorul tău e în joc». Aşa am înţeles toţi fraţii că noi suntem singurii răspunzători de eşecurile sau de reuşitele noastre”, spune Ana-Maria.

Emoţii uriaşe

Gălăţencei i-a plăcut enorm formatul emisiunii „Vocea României”, unde numai vocea contează, iar juriul nu poate fi influenţat de aspectul fizic. „Pe scenă am fost foarte emoţionată! Sunt nişte sentimente de nedescris, ştii că acele secunde îţi pot schimba viaţa. M-a ajutat mult publicul primitor; practic simţeai cum oamenii ăia tremură de emoţie odată cu tine. Când s-a întors Loredana am fost foarte fericită! Repetam într-una că nu-mi vine să cred. Mi se părea ireal. Sunt foarte fericită că am ajuns în acest show, că am ajuns în echipa Loredanei. Este o şansă mare pentru mine, o rampă de lansare. Mi-am dovedit mie că nu am învăţat degeaba, că merită să studiezi patru ore pe zi la canto aşa cum studiam în ultimul an de facultate. Mi-am dat seama că orice muncă este răsplătita mai târziu sau mai devreme - în fond Dumnezeu nu doarme! -  şi că se poate să faci ceva în viaţa, chiar aici, în România, unde toată lumea are impresia că nu ai niciun viitor. Nu e aşa! Dacă vrei, dacă munceşti şi ai sufletul curat, cu siguranţă la un moment dat vei fi răsplătit, trebuie doar să ai răbdarea necesară! ”, ne-a mărturisit Ana-Maria. Visul ei este să se realizeze profesional, să iasă din anonimat şi să-şi câştige pâinea cinstit. Merită din plin să i se întâmple toate astea!

Citit 3524 ori Ultima modificare Marți, 01 Noiembrie 2011 00:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.