Pepinieră de molizi la Grădina Botanică
Foto: Foto: Florin Matei

Pepinieră de molizi la Grădina Botanică
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Grădina Botanică din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi este concepută şi structurată pe mai multe sectoare: Flora şi vegetaţia României, Flora lumii, Grădina japoneză, Rosariumul, Flora ornamentală, Flora utilă şi Serele, fiecare fiind amplasat în funcţie de relieful terenului, zonele de interes  şi căile de acces pentru publicul vizitator. Cele 18 hectare pe care se întinde Grădina Botanică constituie o adevărată  oază de verdeaţă.

Pepinieră de molizi

Flora şi vegetaţia României cuprinde şi o zonă montană, în care pot fi admiraţi brazi, molizi, zade, mesteceni, arbori care în mod obişnuit pot fi întâlniţi la altitudini de 1000 de metri. În Grădina Botanică din Galaţi aceştia pot fi văzuţi la… 42 de metri altitudine. Specialiştii din cadrul Secţiei Grădina Botanică au reuşit să aclimatizeze aceşti arbori printr-un proces de durată, care dă rezultate foarte bune. De exemplu, molizii, pe care-i putem vedea acum în zona montană, măsurau atunci când au foat plantaţi, doar doi metri. Acum, aceştia au peste 10 metri şi, mai mult, pot fi obţinuţi în pepiniera proprie a Grădinii Botanice Galaţi.

“În urma procesului de aclimatizare, molizii s-au adaptat şi, după o anumită perioadă au şi fructificat. Astfel, acum avem o pepinieră de molizi, pe care-i folosim la plantări în Grădina Botanică,” a declarat ing. Paul Lupoae.

Programul de vizitare este de miercuri până duminică între orele 9.00 – 17.00. Datele ne-au fost oferite de Florin Matei, responsabil relaţii publice în cadrul instituţiei.

Citit 1263 ori Ultima modificare Marți, 01 Noiembrie 2011 17:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.