Ingrediente: 100 ml de lapte, un plic de gelatină, 500 ml de smântână, 100 gr zahăr și îndulcitori, extract de vanilie și 6 linguri de apă rece. Pentru topping vei avea nevoie de o cană de căpșuni sau orice alte fructe vrei, 4 linguri de zahăr și 3 linguri de apă rece.
Preparare:
Lasă gelatina timp de 10-15 minute în apa rece pentru a se umfla. În acest timp, poți să pui laptele, smântâna, zahărul și esența de vanilie într-o cratiță la foc mic și să amesteci. Oprește focul înainte de a da în clocot. Se adaugă gelatina și se toarnă amestecul în boluri, pahare sau forme și se lasă la frigider timp de minim 3-4 ore pentru a se răci.
După ce ai băgat panna cotta la frigider, poți să te apuci de topping. Pune într-o oală fructele (poți folosi fructe proaspete sau fructe congelate) cu 3 linguri de apă și 4 linguri de zahăr și amestecă peste 5-10 minute. După ce panna cotta s-a răcit și s-a întărit, poți turna acest amestec peste cremă și poți savura desertul.
Panna cotta nu este doar un desert ușor de făcut, ci și unul spectaculos. Poți turna amestecul în forme de brioșe, iar apoi să transferi crema întărită pe o farfurie și să adaugi toppingul dorit sau poți servi panna cotta din boluri de înghețată sau chiar pahare cu un design deosebit.