Parizer de pui din ingrediente naturale

Parizer de pui din ingrediente naturale
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Dacă vrem să facem acasă un preparat rafinat, gustos și sățios, putem face un parizer de pui de casă.

Rețeta este la îndemâna oricui și poate fi adaptată după preferințe. Parizerul de pui poate fi servit la orice masă cu niște felii de pâine pufoasă și cu o salată de legume și verdețuri. Prezentăm rețeta simplă pentru un preparat reușit. Când vine vorba de preparatele culinare tradiționale, gospodinele pricepute în bucătărie se întrec în tot felul de rețete inedite și gustoase. Pe placul multora dintre noi este deliciosul parizer de pui de casă. Acesta se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație.

Ingrediente: 1 pui mare, 2 morcovi, 2 cepe, sare, 100 mililitri de suc de sfeclă roșie, 30 grame de gelatină și 300 ml de supă de pui.

Preparare: Mai întâi vom tranșa puiul apoi spălăm carnea bine și o lăsăm la scurs. Se curăță după aceea legumele și se spală apoi se pun la fiert într-o oală împreună cu carnea de pui. Se lasă carnea la fiert până se desprinde de pe oase. În zeama în care fierbe carnea putem adăuga foi de dafin, boabe de piper și 3 căței de usturoi. După ce carnea a fiert foarte bine, se scoate din oală și se dezosează apoi se lasă la răcit. Se păstrează 300 ml din apa în care a fiert carnea și se dizolvă în ea gelatina. Carnea de pui bine fiartă se dă prin blender apoi se potrivește gustul cu sare și piper. După aceea se toarnă sucul de sfeclă roșie și se amestecă totul foarte bine pentru a obține o compoziție ca de pastă. Amestecul se toarnă într-o sticlă și se taie partea superioară, cea cu dopul și gâtul. Se pune parizerul la frigider până a doua zi apoi se scoate, se taie sticla și se feliază parizerul pentru a fi servit cu pâine de casă și legume proaspete. Parizerul de pui este gustos, aromat și se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație.

Citit 3327 ori Ultima modificare Luni, 27 Ianuarie 2025 14:03

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de Mihail
    Luni, 03 Februarie 2025 10:49
    86.120.239.***
    Foarte simpla și clară rețeta; am făcut astfel parizer și a ieșit ff bun! Recomand!!!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.