Plăcintă cu mere. Dulciuri pentru ocazii

Plăcintă cu mere. Dulciuri pentru ocazii
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Ingrediente pentru aluat: 500 g făină, 200 g unt moale, 100 g smântână, 1 ou, 150 g zahăr, 2 fiole zahăr vanilat, 10 g praf de copt, 1 vârf de cuțit de sare; pentru umplutură: 1,5 kg mere, 3 linguri zahăr, 1 linguriță cu vârf scorțisoară pudră.

Mod de preparare: Merele se dau pe răzătoarea mare. Se călesc cu 3-5 linguri de zahăr. După 5 minute, se adaugă și scorțișoara. Se amestecă ocazional. Când se mai evaporă zeama, se ia de pe foc și se lasă la răcit. Într-un castron mare, freacă untul cu zahărul. Se adaugă esența de vanilie și oul. Se bate ușor până obții un rezultat cremos. Pune și smântâna. Amestecă până la omogenizare. Separat, combină făina cu sarea și praful de copt, apoi adaugă peste amestecul cremos de mai sus, amestecând bine cu o lingură de lemn. Când aluatul care se formează se întărește și nu mai poate fi amestecat cu lingura, frământă cu mâna și  împarte-l în două bile egale. Presară făină pe masă și întinde una din cele două bile. Pune prima foaie în tava unsă cu unt și tapetată cu făină. Se așează umplutura deasupra. Întinde și a doua bilă de aluat și acoperă cu ea umplutura din tavă. Dă tava la cuptorul preîncălzit timp de 30-35 de minute sau până când observi că s-a copt aluatul. Scoate din cuptor și lasă puțin la răcit. Presară zahăr pudră deasupra plăcintei.

Citit 9099 ori Ultima modificare Luni, 17 Februarie 2025 16:18

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.