Salată de icre de păstrăv
Ingrediente: 150 grame icre de păstrăv, 100 grame miez de pâine, 100 ml lapte, 200 ml ulei, 50 ml suc de lămâie, 1 ceapă nu foarte mare, 2 linguri apă minerală.
Preparare: Într-un castron, vom pune icrele și miezul de pâine pe care l-am lăsat la înmuiat în lapte. Înainte să-l punem peste icre, îl vom scurge bine de lapte. Cu ajutorul unui blender, vom pasa toate ingredientele. După ce am pasat icrele și pâinea, vom pune toată compoziția într-un bol de mixer și vom mixa. Adăugăm treptat ulei și suc de lămâie. După ce am terminat de pus ulei și suc de lămâie, adăugăm ceapa tăiată mărunt și mai mixăm 2 minute.
Dacă icrele nu sunt sărate, adăugați sare, dacă sunt sărate spălați-le sub un jet de apă și lăsați-le să se scurgă înainte de a le prepara. Pentru a ieși mai albe icrele, la final veți pune și apa minerală pe care o mixați cam un minut. Transferați totul într-un castronel și serviți-le cu roșii.
Salată de icre de crap cu ceapă
Ingrediente: 100 grame icre de crap, 200 ml ulei, după gust zeama de la o lămâie mică, 1/2 ceapă, 1 felie pâine veche de o zi.
Preparare: Icrele se pun într-un castron și cu ajutorul unei linguri de lemn se freacă într-un singur sens, picurând uleiul. Spre sfârșit, se adaugă felia de pâine înmuiată în lapte sau în apă rece și stoarsă bine, sucul de lămâie, se amestecă împreună, apoi se adaugă ceapa tocată fin. Se servește pe felii de pâine prăjită la micul dejun. Pentru un gust desăvârșit, specialiștii gastronomi recomandă servirea acestora cu pâine caldă prăjită în momentul servirii sau cu pâine făcută în casă. Salata de icre este ideală pentru a fi servită la micul dejun sau la cină, dar mai ales cu prietenii, la mesele festive din familie.