Înghețata de casă poate fi chiar mai bună decât cea din comerț, mai ales dacă ții cont de câteva lucruri care te vor ajuta să eviți acele de gheață și să o faci mai cremoasă.
Pentru a preveni formarea acelor, folosește frișcă naturală sau smântână. Atunci când trebuie să amesteci ouă în lapte sau invers, toarnă foarte încet. Adaugă mai întâi 1-2 linguri, încorporează, apoi continuă. Altfel, ouăle se pot coagula pe fondul laptelui fierbinte. Folosește un îndulcitor solid. Pentru o consistență plăcută, ține recipientele de înghețată pentru 24 de ore la congelator, iar după pregătirea înghețatei introdu-le într-o pungă de plastic. Înghețata de casă are un termen de valabilitate mai mic decât cea din magazine.
Ingrediente: 500 ml smântână pentru frișcă, 50 gr pudră de cacao, o linguriță de extract de vanilie, o conservă de lapte condensat.
Preparare: Într-un bol bate smântâna pentru frișcă, până aceasta începe să devină spumoasă. Amestecă laptele condensat cu pudra de cacao și vanilia într-un bol. Încorporează amestecul cu lapte condensat în frișca obținută. Toarnă compoziția într-un vas pentru înghețată și lasă înghețata pentru cel puțin 6 ore la congelator sau peste noapte.