Ghee - aurul lichid

Ghee - aurul lichid
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ghee, cunoscut și ca unt clarifiat, este folosit de mii de ani în medicina ayurvedică și câștigă tot mai multă popularitate și în bucătăriile occidentale.

Obținut prin topirea lentă a untului, ghee este lipsit de lactoză și cazeină, ceea ce îl face mai ușor de digerat, chiar și pentru persoanele sensibile.

Este bogat în acizi grași esențiali, vitaminele A, D, E și K, iar în cantități moderate poate susține sănătatea digestivă, echilibrarea sistemului hormonal și funcția cerebrală.

În plus, rezistă la temperaturi ridicate fără să-și degradeze compoziția, fiind ideal pentru gătit.

Are un gust delicat, ușor de integrat în supe, legume sau deserturi. Consumat regulat, ghee poate deveni un aliat valoros pentru sănătate și vitalitate.

Citit 636 ori Ultima modificare Duminică, 06 Iulie 2025 11:52

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.