Prospețimea tortului pe care îl prezentăm în continuare e dată de lămâi și lime, dulceața cremei cu mango și fructul pasiunii, care contrastează minunat cu caramelizarea din acest blat atât de diferit.
Ingrediente: pentru blat: un ananas proaspăt, 2 banane bine coapte, 2 ouă mari, 200 g zahăr brun, 50 grame cocos răzuit, 150 ml ulei de floarea soarelui, 200 g făină, vanilie, o linguriță scorțișoară, o linguriță pudră de ghimbir, un praf de sare; pentru cremă: 500 g mascarpone, 100 g unt, un mango bine copt, 2 bucăți fructul pasiunii, 150 g zahăr pudră, coaja rasă a unei lamâi și a unui lime; pentru garnisit: o nucă de cocos, fructe.
Preparare: Se curăță anansul și se taie 300 g de pulpă în cuburi potrivite. Se pune într-o crăticioară pe plită, pentru 5 minute. Bananele se pasează într-un piure și se bat spumă ouăle cu zahăr, cam 4-5 minute, până când se obține o consistență foarte aerată, iar volumul se triplează. Adăugîm vanilia, iar apoi încorporăm uleiul. Se pun cocosul răzuit, ananasul răcit și piureul de babane în spuma de ou. Se cerne făina împreună cu sarea, scorțișoara, ghimbirul și praful de copt și se adaugă în compoziție. Se împarte compoziția în mod egal și se coc blaturile la 200 de grade, timp de 45 de minute.
Pentru cremă, se amestecă untul moale cu mascarpone. După ce se obține o consistență cremoasă, se încorporează mango, pulpa de fructul pasiunii, zahărul pudră și coaja răzuită de lămâie și lime. Se foloseşte puțină cremă pentru primul blat, apoi se alternează cele patru straturi de blat cu crema de fructe. Se încheie cu un strat de cremă și se lasă totul la frigider pentru o oră. Se adaugă cremă și pe marginile prăjiturii. Se taie felii foarte subțiri de nucă, cu care se “învelesc” marginile și partea superioară. Se ornează simplu, cu fructe, coajă de lime și câteva frunze de mentă, care adaugă un parfum delicat.