Preparați după cum urmează să vă arătăm, ficățeii au avut un gust foarte bun, de la roșii, ceapă și celelalte legume adăugate. Evident, așa fragezi și gustoși, au ”mers” de minune cu mămăliguța caldă. Pentru „Tocănița de ficăței de pui, cu mămăliguță” este nevoie de ficăței, roșii, ardei gras, ceapă, usturoi, suc de roșii. Cât anume din fiecare şi cum le îmbinăm, aflaţi din reţeta de mai jos.
Ingrediente: 600 grame de ficăței de pui, 2 roșii, 1 ardei gras, 2 cepe galbene, mici, 4-5 căței de usturoi, 4-5 linguri de ulei de floarea soarelui, 100 ml de suc de roșii, sare, piper, cimbru, ierburi de grădină, oregano, 1 legătură de frunze de pătrunjel, 1 lingură de amidon alimentar (opțional).
Preparare: Ficățeii se fasonează, se spală și se pun în strecurătoare, ca să se scurgă de apă. Se curăță cepele, se spală, se taie și se călesc ușor, în ulei suficient și la foc mic. Se spală ardeiul, se curăță de cotor și de semințe, după care se taie mărunt și se călește, cu ceapa. Se spală roșiile, se îndepărtează semințele, se taie cubulețe și se adaugă în crăticioara cu legumele călite. Se lasă vasul la foc mic, până ce legumele călite se înmoaie și se pătrund. Se adaugă ficățeii în crăticioara cu legumele călite, se adaugă 100 ml de apă și se fierb la foc înăbușit, încă 6-7 minute. Se curăță usturoiul, se spală și se mărunțește fin. Se adaugă sucul de roșii în crăticioară și usturoiul mărunțit. Se mai ține preparatul pe aragaz încă 3-4 minute, la foc mic. Între timp se aleg, se spală, se zvântă și se toacă frunzele de pătrunjel. Se condimentează preparatul, după gust, cu: sare, piper, ierburi de grădină, oregano și după 1-2 minute se ia vasul de pe foc, se presară pătrunjel tocat și se servește imediat, cu mămăliguță caldă.
Trucuri pentru un gust desăvârșit
Nu prăjiți tare ceapa, ca să nu se ardă, ci înmuiați-o doar puțin, în ulei suficient și la foc mic. Ficățeii de pui se prepară foarte repede, așa că, după ce legumele s-au pătruns, odată adăugați în crăticioară, ei se vor prepara în doar 12-14 minute. Nu are rost să-i țineți mai mult pe foc. Adăugați usturoiul pisat spre sfârșitul preparării, pentru a da un gust bun mâncării. (Nu va mai fi iute, prin fierbere, ci dulceag).Condimentați preparatul, după gust.