Câinele este cel mai bun prieten al omului de peste 30.000 de ani

Câinele este cel mai bun prieten al omului de peste 30.000 de ani
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Câinele este cel mai bun prieten al omului de peste 30.000 de ani, au concluzionat cercetătorii după descoperirea a două cranii canine vechi de 33.000 de ani în Siberia, respectiv Belgia, care arată că animalul era de pe atunci domesticit, potrivit dailymail.co.uk.
Cercetătorii de la Universitatea Arizona au observat că aceste cranii prezentau boturi mai scurte şi fălci mai late, semn că animalele erau domesticite. Botul lung şi fălcile subţiri sunt caracteristici care le ajută pe animalele sălbatice, precum lupii, să vâneze.
Descoperirea sugerează că strămoşii noştri aveau câini pentru protecţie şi companie, aşa cum au contemporanii.
Cercetătorii mai cred că primele animale domesticite au fost câinii, cu mult înaintea animalelor crescute pentru carne, piele şi alte produse. Rezultatele cercetării au fost publicate în jurnalul Plos One.

Citit 1082 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Ianuarie 2012 17:54

1 comentariu

 • postat de Geanina
  Joi, 26 Ianuarie 2012 00:27
  Cainele este ka un sklav, pazeste, latra, te urmeaza. . E destept in toate. Sa nu sa mai omoare cainii, k tot din vina omului te musca. Kum il educi asa il ai. Castratii si nu o sa se mai inmulteasca, pentru asta cei kare se ocupa de problemele astea, nu au fonduri, k le baga in buzunar, si ai omoara ,k sa nu mai cheltuie nici bani si nici sa piarda din timp. . Iubesc animalele, si cred k ar trebui sa li se ofere si lor o sansa la viata. De bine de rau caini apara stapani lor, dar oameni nici neamurile nu le mai accepta apai tara. .
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.