Sâmbătă, spectacol pe cer! Miting aviatic între Galaţi şi Brăila

Sâmbătă, spectacol pe cer! Miting aviatic între Galaţi şi Brăila
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ajuns la cea de-a 5-a ediţie, mitingul aerian anual "Borş de peşte la Vădeni" are loc sâmbătă, la aerodromul Aerial Club de lângă comuna brăileană Vădeni (situată chiar între Galaţi şi Brăila). Manifestarea ar fi trebuit să aibă loc pe 26 iunie dar a fost amânată din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

„Ceea ce a început în urmă cu şase ani ca un eveniment «de familie», aviatori din toată ţara adunându-ne să zburăm şi să mâncăm un borş de peste, a devenit un eveniment public iubit atât de  gălăţeni cât şi de brăileni. Prietenii noştri din domeniu dar şi foarte mulţi spectatori ne onorează cu prezenţa an de an şi ne motivează să continuăm să organizăm «Borşul de peşte»”, a declarat Albert Malaxa, preşedintele aeroclubului Aerial.  

În acest an se estimează participarea unui număr de peste 20 de aparate de zbor ultrauşoare (avioane, motodeltaplane, motoparapante) din toate zonele ţării. Spectatorii, pentru care intrarea este liberă începând cu ora 10,00, pot să urmărească demonstraţii de zbor făcute de piloţi experimentaţi, campioni naţionali şi legende ale aviaţiei româneşti. Paraşutiştii nu vor lipsi nici ei de la eveniment. De asemenea, organizatorii contează şi pe participarea Şcolii Militare de Aviaţie de la Boboc cu aeronave de tip IAR 99 Şoim. După evoluţiile demonstrative ale aeronavelor, va există un moment de socializare în care publicul va avea acces la aeronave şi chiar va putea să facă zboruri de agrement. Şi, pentru că tradiţia o impune, ziua se va încheia cu un borş de peste, făcut după o reţetă lipovenească şi cu un Hangar Party.  

Citit 2141 ori Ultima modificare Joi, 07 Iunie 2012 17:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.