Peste 2.600 de gălăţeni, sărbătoriţi vineri de Sf. Ilie

Peste 2.600 de gălăţeni, sărbătoriţi vineri de Sf. Ilie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
2.637 de gălăţeni îşi vor sărbători vineri ziua numelui, cu ocazia sărbătorii Sfântului Proroc Ilie. 1.623 sunt bărbaţi care răspund la numele de Ilie sau Ilieş, iar diferenţa de 1.014 sunt femei. Tuturor celor care poată numele Prorocului Ilie Tezviteanul, le dorim sănătate, tărie în credinţă şi viaţă cu lumină!
Sfântul Proroc Ilie
Sfântul Proroc Ilie Tezviteanul este cinstit pe 20 iulie. Numele de Tezviteanul îl are de la localitatea Tezvi. Prorocul a trăit cu aproximativ 800 de ani înainte de Hristos, în vremea vechiului Testament. Pe atunci era la modă închinarea la idoli, iar căsătoria regelui Ahab cu Isabela, prinţesă feniciană din Sidon, a dus la accentuarea cultului păgânesc. Credinţa lui Ilie în Unul Dumnezeu nu era pe placul regelui Ahab, motiv pentru care prorocul a fost prigonit. Ilie a prevăzut ani de secetă pentru necredinţa regelui. Tradiţia spune că Ilie a fost ridicat la Ceruri într-un car de foc, lăsând mantaua sa ucenicului său, Elisei. Ilie înseamnă „Domnul este adevăratul Dumnezeu”.

În istoria mântuirii omeneşti, Sfântul Ilie este cel care a stat înaintea lui Hristos la Schimbarea la Faţă pe Muntele Taboor. Scriptura şi Tradiţia Bisericii noastre spun că „Sfântul Proroc Ilie” va fi "Înaintemergătorul la cea de-a doua venire a lui Hristos, cu slavă”.

Citit 1734 ori Ultima modificare Joi, 19 Iulie 2012 16:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.