Mama Mariei Crăciun: "Cum să maturizezi brusc un copil? I-ai mutila sufletul!”

Mama Mariei Crăciun: "Cum să maturizezi brusc un copil? I-ai mutila sufletul!”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Maria Crăciun este un copil-vedetă. Cântă de la 7 ani, iar acum, la 12 ani, vocea i s-a perfecţionat, talentul s-a şlefuit asemenea unui diamant şi are în palmares o mulţime de premii la festivaluri importante şi recitaluri în spectacole de anvergură internaţională. A rămas, însă, la fel de modestă şi de inocentă ca pe vremea când se străduia să convingă lumea de harul ei. Poartă rochiţe albe, în ton cu puritatea melodiilor, sau cu buline, pentru piesele vesele, iar dincolo de scenă ţinute simple, care îmbină farmecul copilăresc cu accentele şic. Meritul pentru că nu s-a transformat într-o copilă pline de fiţe i se datorează mamei ei, Cătălina.

„Am fost criticaţi că suntem desueţi”

„Eu am crezut că aşa se cuvine, să-şi păstreze simplitatea şi inocenţa. Maria a debutat în rochiţe foarte simple. La «Vreau să fiu vedetă» avea o rochiţă de stambă ieftină, în culori pastelate, şi eram îngrozită că se şifona foarte tare, dar era atât de drăgălaşă, avea o figură a la Shirley Temple. A fost o revelaţie nu numai ca voce, cât ca imagine de copil. De ceva timp, există în viaţa noastră o doamnă extraordinară, Marilena Crăciun, designer şi directoarea Casei de Modă „Accent” şi tot ce are nevoie Maria îi asigură gratuit. E darul ei pentru talentul Mariei”, ne-a mărturisit mama artistei.

Maria nu a fost niciodată tentată să adopte ţinute mai îndrăzneţe, cum aveau fostele „Andre”. „Imaginea cu care Maria a ieşit în lume este cea adecvată vârstei, iar noi am fost mereu mândri de asta, chiar dacă am mai fost criticaţi că suntem desueţi şi că nu ne «adaptăm» vremurilor. Să vă povestesc o întâmplare: la Rai Uno s-au oprit repetiţiile filmate, a venit o cabinieră cu un şerveţel alb şi i l-a trecut Mariei peste buze, intrigată că sunt prea roşii. Stupoarea a fost generală: şerveţelul a rămas curat! Cabiniera i-a spus regizorului: «Aşa sunt buzele ei, roşii, ce să-i fac?!». Italienii ţineau la naturaleţea copiilor!”, ne-a povestit zâmbind mama.

Isteria de a copia

La televizor apar mai mereu fetiţele machiate strident, îmbrăcate în haine nepotrivite pentru vârsta lor, dansând provocator. "Un copil de 13 ani nu poate cânta melodia «Iartă» a Mihaelei Runceanu, cu o rochie despicată până la şold, şi să se mişte ca şi când ar fi avut la activ două divorţuri sau ştiu eu ce decepţie în dragoste. Reacţia juriului a fost dură, a depunctat-o cu două locuri! Există o isterie în rândul unor părinţi, şi în general a celor cu posibilităţi financiare foarte mari, de a copia, de a face un idol din nu ştiu ce artist. Dar ceea ce obţii e o copie ieftină şi, se ştie, copiile nu au valoare. Dacă Dumnezeu i-a dat Mariei acest har, înseamnă că are o misiune pe Pământ şi dacă misiunea ei este să cânte, atunci să nu fie o copie ieftină a celor pe care le vede prin Occident. Ţinuta unui artist are strânsă legătură cu modestia! Dan Spătaru spunea «Respectul faţă de publicul meu începe din momentul în care îmi lustruiesc pantofii, pentru că ştiu că apar pe scenă în faţa lui». Maria a sesizat singură că marile valori sunt modeste şi sper din tot sufletul ca ea să-şi facă din asta un principiu de viaţă”, spune doamna Cătălina.

De la părinte la părinte

„Eu cred că fiecare copil ar trebui să urmeze paşii vârstei respective. Cum să maturizezi brusc un copil? Parcă i-ai mutila sufletul, silindu-l să fie altfel decât simte!”, este mesajul pe care mama unei artiste îl transmite tuturor mamelor pentru care copiii sunt vedetele inimii lor.

Nu îi plac piţipoancele

Maria Crăciun îşi poartă cu naturaleţe hainele sofisticate de scenă sau pe cele simple de stradă şi refuză stridenţa şi vulgaritatea: „Tot timpul mi-am respectat publicul care mă vede şi mă aude. Dacă eu îi respect prin felul în care apar şi mă comport pe scenă şi ei mă vor respecta. Nu aş vrea să aud niciodată vorbe: «Da, Maria Crăciun care vine nu ştiu cum îmbrăcată şi este foarte vulgară!»".

Artista recunoaşte că, în culisele spectacolelor, unele fete o privesc ciudat pentru că nu arată ca ele: "Mie mi se par ca nişte pomi de Crăciun. Nu am înţeles niciodată stilul acesta de îmbrăcăminte. Nici pe stradă nu poţi să te îmbraci aşa! La şcoală mă îmbrac decent. Nu îmi place rozul acela strident de nu-ţi vine să te uiţi la el”. În concluzie, nu-i plac piţipoancele!

Citit 2796 ori Ultima modificare Vineri, 03 August 2012 14:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.