Specialişti în ciorbe! Trei poliţişti din Galaţi au câştigat un concurs internaţional

Specialişti în ciorbe! Trei poliţişti din Galaţi au câştigat un concurs internaţional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gust, aspect, îndemânare, şi nu în ultimul rând, costumaţie! Sunt criteriile cărora trei poliţişti din Galaţi, membri ai comitetului executiv ai Regiunii IPA Galaţi, le-au făcut faţă cu brio în cadrul primei ediţii a concursului internaţional de gătit organizat de colegii lor de la Satu Mare. Competiţia găzduită de Parcul Castelului Karolyi din municipiul Carei a fost prilej pentru 11 echipe din România, două din Polonia şi patru din Ungaria să-şi arate măiestria la cele două categorii: ciorbe şi fripturi.

Borşul de peşte, premiant!

Florin Olaru, Bogdan Cojocaru şi Cornel Potică, cei trei gălăţeni prezenţi în concurs, au dat tot ce au avut mai bun în materie gastronomică, mai ales că au avut ocazia de a demonstra că stăpânesc cum se cuvine tainele bucătăriei de la Dunăre. Cum altfel, decât cu 15 kilograme de ciorbă de peşte, declarată în unanimitate de membrii juriului, dar şi de ceilalţi câştigători, ca fiind cea mai gustoasă, cea mai aspectoasă şi cea mai bine gătită din concurs. IPA Galaţi, declarată câştigătoare şi pentru cea mai frumoasă costumaţie, a fost urmată în clasamentul concursului de "ciorbe" de repzentanţii IPA de la Pest Megye (Ungaria) şi cei de la Posnan (Polonia). La fripturi, cei mai tari au fost reprezentanţii judeţului gazdă, urmaţi de ungurii de la IPA Budapesta şi de cei de la regiunea Maramureş.

Citit 1867 ori Ultima modificare Luni, 06 August 2012 16:35

4 comentarii

 • postat de jiji
  Miercuri, 08 August 2012 13:42
  Urmeaza campeonatu' de varza.
  La cum e politia romana sigur ia premiu!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Doru
  Marți, 07 August 2012 16:33
  Pe bune... suntem prea crsipati ca sa mai laudam si un altfel de hobby! Laudabila este abilitatea politistilor nostri de a face o ciorba buna si mai ales o mancare de peste ! Bravo baieti si nu va lasati dezamagiti de altii!
  In loc de bere ati preferat sa gatiti.Succes!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Gaina tanara face ciorba nebunatica...
  Marți, 07 August 2012 15:06
  11 gashti de ciorbari romani, 2 de bozgori si 4 de leshi. Halal concurs, nici din toate celalalte tari nlaolalta n-au fost macar pe jumate cat romanasi cu burtica de organe ale statului in deplina forma.... Bai, Mariana, astia sigur nu s-au dus acolo in concediu si ca sa deconteze cazarea si haleala i-au zis Intrecere Galactica de Umplut Matzu? Basca si-au mai luat si o ziarizda sa le tina de sase daca vin nevestele dupa ei sa vada cine le face ciorba buna... Desi, cred ca tura asta n-ai avut noroc, au gasit condeiashe locale, tinerele si motzate, romancutze neaose din Tara de Sus, si tie ti-au trimis o poza sa salivezi in scris...
  0
  0
  Raportează
 • postat de eu
  Marți, 07 August 2012 13:08
  femeile gatesc de secole si gatesc foarte bine, dar de cand barbatii s-au bagat in bucatarie, gatitul a ajuns arta (culinara). Hai si mai lasati-ne, o ciorba e tot o ciorba !! mai s-ar apuca de treburi barbatesti.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.