Soţia Preşedintelui

Soţia Preşedintelui
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Se spune că în spatele fiecărui bărbat puternic stă o femeie cel puţin la fel de puternică.

Nina Chebac, soţia preşedintelui Consiliului Judeţului, nu face excepţie. Fost ofiţer activ al Ministerului Apărării Naţionale, conf. univ. dr. Nina Chebac are o carieră de succes la Universitatea Danubius din Galaţi şi este consilierul de suflet al preşedintelui judeţului.

După 31 de ani de căsnicie, când majoritatea soţiilor invocă rutina, Nina Chebac îşi admiră soţul şi se declară îndrăgostită de el: „Un sentiment ţine, vorba bărbatului meu, cât e ulei în candelă”.

Merită să aflaţi secretele căsniciei primei doamne a judeţului.

Cine-i preşedintele în casă?

„Într-o familie, trebuie să cânte cocoşul, adică preşedintele, cu condiţia ca femeia să tempereze şi să modereze vocea cocoşului. De Sfânta Parascheva împlinim 31 de ani de căsnicie.

În familia noastră, preşedintele Eugen Chebac, înainte de a fi preşedinte, e soţul meu şi cred că sunt una dintre puţinele soţii care, după ani de căsătorie, îşi laudă bărbatul. Nu le înţeleg pe femeile care îşi bârfesc soţul sau comentează intimitatea familiei. Eu sunt îndrăgostită şi mândră de bărbatul meu!”, ne-a mărturisit Nina Chebac.

Născută sub zodia Berbecului, a ales să-şi împartă viaţa cu un Rac, Eugen Chebac, iar fiul lor, Sorin, este un Scorpion care a moştenit şi bune şi rele de la părinţi, dar are şi calităţi ale lui. Pentru că nimic nu li s-a oferit pe tavă, soţii Chebac au învăţat să lupte convinşi că „nu există nu pot, ci nu vreau”.

Comunicarea e ca aerul

Doamna Chebac are o fire sentimentală, exuberantă, deschisă, soţul ei e fix la polul opus - „tipul englezului”. „Când pleacă dimineaţa, la serviciu, îl admir în tăcere, la fel cum mă admiră şi el. Îmi spun: «Să-i dea Dumnezeu sănătate! E un bărbat serios, elegant, statornic, care când promite se ţine de cuvânt».

Îl ghicesc din privire, ştiu când e supărat sau obosit. Ne completăm unul pe altul. Pentru noi, comunicarea este ca aerul! Nici nu ştiţi ce responsabilităţi implică funcţia lui! Dacă eu nu am înţelegere, atunci cine? Soţul îmi spune că sunt consilierul lui personal inclusiv pe linie politică”, spune Nina Chebac.

Doar noi doi…

Revelionul anului 2009 a fost al treilea pe care l-au petrecut în doi - el pentru ea, ea pentru el. „Aş vrea să mai aud femei să spună că după 30 de ani de căsnicie aşteaptă cu plăcere să meargă cu partenerul, doar ei doi, într-un local.

Nu mă simt prima doamnă a judeţului, sunt aceeaşi femeie, dar ca soţie, ca mamă, ca profesionistă, trebuie să manifest înţelepciune şi înţelegere. Nimeni nu ştie cât de greu este să fii soţia unui preşedinte de consiliu judeţean. Primele schimbări esenţiale au intervenit când a devenit vicepreşedinte CJ. De atunci, timpul nostru de cuplu s-a limitat extrem de mult.

De când e preşedinte, o spun cu mare sinceritate, dacă timpul care ne rămâne nouă este în procent zece la sută!”, spune dna Chebac. Regretă că nu l-a putut însoţi în campania electorală din vară, dar a fost ferm convinsă de succesul lui şi l-a încurajat. De multă vreme a renunţat la filme în favoarea talk-show-urilor politice şi susţine că dacă nu citeşte ziarele şi nu vede ştirile se simte „încuiată”.

Credinţa în destin

„Multe persoane, inclusiv dl rector m-au întrebat: «Ai talent, ştii să transmiţi un mesaj, eşti credibilă, de ce nu candidezi? Mi-ar plăcea, dar cariera didactică este plăcerea vieţii mele. Dacă nu aş fi îndrăgit atât de mult cariera didactică, m-aş aventura în politică.

Am lucrat în Ministerul Apărării Naţionale timp de 18 ani, ofiţer activ. Şi când era să fiu promovată la gradul de maior, sunt prima femeie ofiţer din armata română care şi-a dat demisia. Tot armata aş alege-o, dacă m-aş naşte încă o dată”, ne-a mărturisit Nina Chebac.

Soţia preşedintelui crede că femeilor din politică nu trebuie să li se aloce procente pe listele de candidaţi: „Femeia trebuie să se bată cu bărbatul în idei şi să-şi câştige locul!”.

Nina Chebac crede în destin şi nu se ştie dacă viitorul nu-i va rezerva o carieră politică. Noi credem că ar fi un contracandidat periculos chiar şi pentru politicienii cu state vechi.

Deocamdată, Nina Chebac îşi doreşte să-şi ia ultimul grad didactic, acela de profesor universitar, şi apoi să impună familiei un program „ca la armată”, în care să rezerve timp cuplului. „Eu doresc multor cupluri să ajungă la anii noştri şi să ia ca model cuplul nostru”, ne-a mai spus doamna preşedinte.

„Soţia, analistul cel mai necruţător!”

Preşedintele Eugen Chebac: „În familia Chebac nu există preşedinte sau vicepreşedinte. Deciziile se iau în consens. Totdeauna a fost o competiţie între mine şi soţie: a făcut unul o formă de învăţământ, a făcut şi celălalt, dar toate le-am realizat discutând împreună. Suntem două firi ambiţioase. Soţia a fost un factor de echilibru extraordinar în activitatea mea politică.

Ea este analistul cel mai necruţător şi mai atent la orice discuţie, decizie sau interviu. În mandatul 2000-2004, ca preşedinte al Comisiei de Buget, a trebuit să învăţ contabilitate bugetară şi cine să mă ajute decât profesorul de contabilitate bugetară de acasă?! În două luni m-am pus la punct. Şi acum mă consult cu soţia, pentru că legislaţia e în schimbare. În ultimii doi ani, am mers cu granturile în paralel, eu pe CJ, ea pe Universitate”.

Citit 3614 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.