Marea vânătoare de ouă de ciocolată

Marea vânătoare de ouă de ciocolată
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Iepuri gigantici de ciocolată, ouă uriaşe sau mărunte, tot de ciocolată, puişori de găină sau bobocei de raţă meşteşugiţi din zahăr sau marţipan, găinuşe tot de ciocolată albă şi neagră, toate care mai de care mai apetisante, sunt expuse în vitrinele ciocolateriilor belgiene.

Aşa-i că vă lasă gura apă de poftă? Ei bine, parcă v-a crescut un pic şi glicemia, nu?

Ciocolateriile din toate oraşele Belgiei s-au transformat în paradis de Paşte. Şi în supermarketuri bomboanele de ciocolată, umplute cu cremă de vanilie, în formă de ouă miniaturale, cam cât cele de prepeliţă sau mai serioase, bomboanele umplute cu lichior de ouă (via Olanda), iepurii, puişorii decorativi etc te îmbie la preţuri de-a dreptul liliputane: un euro sau chiar jumătate de euro.

Belgia, ţară în care trăiesc protestanţi şi catolici, va sărbători Învierea Domnului, duminică, pe 12 aprilie, pe data în care ortodocşii vor celebra Floriile.

Crucea, scara ce duce la Cer

Astăzi, aproximativ un miliard de credincioşi catolici din întreaga lume vor retrăi evenimentele din Vinerea Patimilor, înţelegând cu Roza de Lima că "în afară de cruce, nu există altă scară ce duce la cer". După Vinerea Patimilor, urmează "Stille Zaterdag" (sâmbăta tăcută). Localnicii spun că în această zi clopotele sunt plecate la Roma, aşa că tac.

Unde-i oul?

Despre marea vânătoare de ouă din Bruxelles am aflat din „Belgianul” - Gazeta de Belgia (http://www.belgianul.com/roman) informaţii pe care le-am regăsit, cu bucurie, mediatizate pe blogurile românilor aflaţi în Belgia.

„Gazeta de Belgia”, realizată de românii din această ţară europeană, scrie că: „la Bruparck în Bruxelles se vor răspândi prin iarbă, în zilele de 12 şi 13 aprilie, în jur de 20.000 de ouă din ciocolată, pe care copiii trebuie să le caute şi să le adune.

Ouăle, produse de firma Milka, vor avea în interior surprize: bilete de intrare la Mini-Europe, o expoziţie a Europei miniaturizate, la Oceade pentru a face o baie şi a se amuza pe toboganul interior al acestei piscine acoperite, sau bilete de cinema la Kinepolis, pentru a vedea unul din filmele pentru copii”. Sună grozav, nu-i aşa?

Citit 777 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.