Patru reţete de fripturi delicioase

Patru reţete de fripturi delicioase
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pentru mesele de sărbători pregătiţi bucate alese. Pe lângă aperitivele dichisite, şorici şi ciorba de perişoare, fripturile sunt nelipsite. Iată o listă cu patru reţete de fripturi speciale.

1. Piept de porc crocant cu sos de muştar

Ingrediente: 1,5 piept de porc cu şorici, 3 căni de vin alb demisec, 3 căni supa de pasăre, 2 crenguţe cimbru, 2 crenguţe salvie proaspătă, o jumătate de linguriţă piper negru măcinat, o linguriţă sare. Pentru sos: lichidul în care a copt pieptul, o cană de smântână dulce, trei linguri muştar cu boabe.

Mod de preparare: În primul rând, preîncălzim cuptorul la 150 grade C. Cât se încinge cuptorul, luăm o tigaie (de preferinţă neaderentă) în care rumenim pe toate părţile pieptul în ulei încins. Luăm o tavă de friptură în care punem fleica abia luată din tigaie şi, cu un cuţit ascuţit, crestăm şoricul în formă de grill. Turnăm peste piept supa şi vinul cât să scufunde în lichid trei sferturi din ea, adăugăm cimbrul, salvia, piperul şi sarea şi băgăm totul la cuptor pentru 90 de minute. Apoi scoatem carnea, turnăm lichidul din tavă, lăsând carnea pe care o presăm punând deasupra o altă tavă. Băgăm din nou la cuptor, dăm mai tare focul şi o mai lăsăm un sfert de oră. În timpul acesta, strecurăm lichidul în care a fiert carnea şi-l punem la fiert la foc iute până scade la jumătate. Este momentul să adăugăm şi smântâna dulce, fierbem în continuare până scade din nou la jumătate. Adăugăm şi muştarul şi amestecăm bine. Carnea din cuptor s-a rumenit frumos între timp, o feliem, adăugăm alături sosul de muştar şi o garnitură la alegere: varză roşie sau albă, legume fierte, cartofi copţi sau legume mexicane, după preferinţă.

2. Friptură de pui

Ingrediente: 500 g piept de pui, 4 linguri sos de soia, delikat, rozmarin, ulei de măsline, sare, piper.

Mod de preparare: Spălăm pieptul de pui, apoi îl batem ca la şniţel. Condimentăm, presărăm rozmarinul deasupra cărnii şi îl aşezăm în tava unsă cu puţin ulei de măsline. Turnăm sosul de soia şi băgăm la cuptor la foc potrivit până este gata.

3. Friptură aromată de pui

Ingrediente: 10 pulpe de pui, 1 pahar de vin alb sec, 100 ml ulei de măsline, 3 linguri de muştar cu hrean, cimbru, boia de ardei iute afumată, 1 linguriţă cu mirodenia, sare şi piper.

Mod de preparare: Spălăm carnea, o ungem bine cu muştar şi o lăsăm la rece timp de 2 ore.O aşezăm apoi într-o tavă, turnăm uleiul şi vinul, presărăm condimentele după gust şi dăm totul la cuptor pentru 40-45 de minute. După ce carnea s-a rumenit frumos, scoatem bucăţile pe un platou şi servim alături de un pahar cu vin alb şi Salata Coleslaw.

4. Viţel în sos Roquefort

Ingrediente: 3 porţii de carne de viţel (vrăbioare sau orice altă parte foarte fragedă), 50 g brânză Roquefort pentru fiecare porţie, o linguriţă plină de muştar iute, 100 ml smântână, 1 ou, sare, piper, ulei şi unt pentru prăjit.

Mod de preparare: Mai întâi radem brânza Roquefort şi o punem împreună cu oul, smântana, muştarul şi piperul într-un blender. Punem vasul pe foc mic, cu ulei şi o linguriţă de unt la topit. Între timp, încălzim cuptorul. Punem bucăţile de carne la fript, câte 3-4 minute pe fiecare parte, dând un praf de sare peste ele. Între timp mixăm la blender sosul, pe care îl turnăm peste bucăţile de carne, punem capacul peste vas şi dăm la cuptor, la foc potrivit, cca 15-20 de minute.

Citit 5636 ori Ultima modificare Vineri, 27 Decembrie 2013 15:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.