Modelul "Fecioara Maria": Una din 100 de mame minore spune că este încă virgină

Modelul "Fecioara Maria": Una din 100 de mame minore spune că este încă virgină
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fie pentru că nu au toate informaţiile necesare despre cum se concepe un copil, fie pentru a se apăra de părinţi, 1 la sută din tinerele mame din SUA pretind că nu au avut niciun contact sexual cu un bărbat ca să rămână însărcinate şi că nici nu au apelat la tehnicile de reproducere asistată, potrivit adevarul.ro.

„Like a virgin (mother)“ (n. r. – referire la melodia cântată de Madonna), aşa se numeşte articolul apărut în ediţia de Crăciun a publicaţiei de specialitate „British Medical Journal“ referitor la sarcinile rezultate prin „naştere virgină“, ca în cazul Fecioarei Maria. Specialiştii au intervievat 7.870 de tinere mame, cu vârste cuprinse între 15 şi 28 de ani din SUA şi au constatat că 1 la sută din ele au declarat că erau virgine în momentul conceperii copilului. Datele nu au avut în vedere femeile care au apelat la tehnicile de reproducere asistată care ar permite conceperea „fără păcat“. Mesajul serios al acestui studiu (care face parte din categoria cercetărilor mai puţin ştiinţifice), specifice publicaţiei „British Medical Journal“ în ediţia de Crăciun, este că majoritatea tinerelor care au declarat că au rămas însărcinate deşi erau virgine au spus, de asemenea, că nu au avut niciodată o discuţie serioasă cu părinţii lor pe teme precum sexualitatea, mijloacele de contracepţie şi conceperea unui copil. În plus, mamele adolescente nici nu ştiau cum se foloseşte un prezervativ, au constatat oamenii de ştiinţă. România se află în prezent pe primul loc în Europa în ceea ce priveşte numărul  de mame minore. Specialiştii cred că adolescentele ajung în această situaţie din cauza lipsei informaţiilor avizate, care ar trebui obţinute atât din discuţiile cu părinţii, cât şi din orele de educaţie sexuală care în şcolile din România nu se ţin după o programă educaţională strictă.

Din datele puse la dispoziţie de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Galaţi, în judeţul Galaţi, la sfârşitul anului 2011 erau luate în evidenţa instituţiei 114 mame minore. 69 dintre ele proveneau din mediul rural. La sfârşitul anului 2010 doar 33 de mame minore figurau în evidenţa DGASPC Galaţi. Şapte dintre minorele devenite mame în 2011 nu împliniseră încă 14 ani. Doar 13 dintre cele 114 minore au primit şi asistenţă psihologică.

Citit 1517 ori Ultima modificare Vineri, 27 Decembrie 2013 15:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.