REGAL FOLCLORIC la Festivalul "Doina Covurluiului" până duminică
Foto: Foto: Arhiva CCDJ

REGAL FOLCLORIC la Festivalul "Doina Covurluiului" până duminică
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ansamblurile participante vor concerta şi în judeţ, la Nămoloasa, Tecuci, Valea Mărului, Şiviţa


Cea de-a IX-a ediţie a Festivalului Internaţional „Doina Covurluiului”, organizat de Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, va aduce anul acesta numeroase surprize pentru spectatorii gălăţeni. Evenimentul, care va fi organizat pe platoul de la Casa de Cultură a Sindicatelor până duminică, va începe în fiecare seară, la ora 19,00 şi va dura până în jurul orei 23,00. Deschiderea oficială a Festivalului a avut loc joi, iar pe scenă au urcat ansambluri din Bulgaria, Polonia, Grecia, Norvegia şi România (Galaţi).

Conform spuselor directorului CDDJ, festivalul de anul acesta va fi mai variat ca niciodată, întrucât pe scenă vor urca aproximativ 300 de artişti din ţări precum Bulgaria, Polonia, Grecia, Norvegia, România, Israel, Letonia, Serbia, Turcia, Ghana, Sovacia, Algeria. Galaţiul va avea onoarea de a-l avea drept musafir pe unul dintre regii Ghanei, venit împreună cu artiştii Ansamblului Folcloric „Hwidiem”. Reprezentanţii CCDJ se aşteaptă la peste 1.300 de spectatori (acesta fiind numărul de scaune dispuse în faţa scenei), având în vedere faptul că numărul lor creşte de la an la an. Artiştii vor aduce obiecte şi suveniruri specifice ţărilor din care provin, pentru a le expune în standurile de lângă scenă.

Program încărcat cu muzică bună

Programul Festivalului Internaţional de Folclor „Doina Covurluiului” cuprinde: vineri – „Dabka” (Israel), „Ritenitis” (Letonia), „Pozarevac” (Serbia); sâmbătă – „Vakfi” (Turcia), „Hwidiem” (Ghana), „Komarnan” (Slovacia), „Fen Bladi” (Algeria), recital Maria Dragomiroiu; duminică – festivitatea de premiere, spectacol Gala laureaţilor şi recital cu Ilie Roşu. 

De asemenea, şi gălăţenii din judeţ se vor bucura de momentele artistice ale invitaţilor – începând de vineri, cei care nu vor urca pe scenă în respectiva seară, vor fi prezenţi la Nămoloasa, Tecuci, Valea Mărului, Şiviţa.

Citit 1077 ori Ultima modificare Joi, 14 August 2014 20:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.