Cum să alegi cadoul perfect de 8 Martie

Cum să alegi cadoul perfect de 8 Martie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ca în fiecare an, primăvara, bărbaţii se confruntă cu aceeaşi dilemă: ce cadou să îi ia mamei, soţiei sau iubitei de 8 Martie? De aceea, am testat puţin piaţa, să vedem care sunt cadourile preferate anul acesta de gălăţeni. 

Florile - un cadou tradiţional

Deşi florile sunt considerate un lux pe vreme de criză, există gălăţeni care cumpără în continuare. Din păcate, numărul bărbaţilor care mai dăruiesc un buchet de flori de 1 sau 8 Martie a scăzut considerabil.

La florăria Amarilia din centru, un buchet cu nouă frezii şi lalele, aranjat frumos şi ambalat, ajunge la preţul de 55 de lei, în timp ce un buchet cu narcise de Olanda costă 65 de lei. Florăresele ne recomandă florile de primăvară şi nu trandafiri sau alte soiuri pe care le putem cumpăra şi în restul anului.

Tot în centru, la florăria Lotus un buchet aranjat într-un mod deosebit, cu hârtie tip ziar, verdeaţă şi ambalaj, costă între 35 şi 55 de lei. Din păcate, şi aici florăresele se declară nemulţumite de vânzarea din ultimii ani. „Au scăzut foarte mult. Cred că un sfert dintre bărbaţi mai cumpără flori, iar aceia au peste 30 de ani. Cei mai mulţi preferă să cumpere flori cu 10 lei de la tarabe. Aşa e mereu când pică 1 martie în weekend”, ne-a declarat indignată femeia din spatele tejghelei.

De cealaltă parte, precupeţii de la tarabe se declară încântaţi de profitul pe care îl obţin anual în perioada 1-8 martie. Aşa cum s-a văzut şi din raziile făcute de poliţişti chiar alaltăieri, ei nu eliberează bon şi nici nu au, de cele mai multe ori, acte pentru marfă. „Am avut foarte mulţi clienţi pe 1 Martie. Mă aştept ca până pe 8 Martie să se cumpere tot”, ne-a spus vânzătoarea de la o tarabă.

Bijuteriile şi produsele cosmetice, la putere

Un alt cadou, cu care nu dai greş niciodată când e vorba să-l oferi femeilor, sunt bijuteriile. O broşă, un ceas sau o pereche de cercei vor fi mereu un cadou de efect şi la un preţ  convenabil.

Magazinele de cosmetice sunt, zilele acestea, printre cele mai aglomerate. Un set de îngrijire personală sau de frumuseţe este un cadou potrivit. Nici parfumurile nu sunt o alegere de neglijat, bineînţeles, dacă îi cunoşti preferinţele doamnei. Preţurile sunt pentru toate buzunarele, între 35 şi 55 de lei, în supermarketuri, dar, dacă vrei s-o uimeşti cu un parfum de firmă, ajungi să scoţi între 150 de lei şi chiar 300 de lei pentru o sticlă, depinde de cantitate şi de marcă.


CITEŞTE ŞI: Târg cu MĂRŢIŞOARE LUCRATE MANUAL, timp de zece zile

Citit 1160 ori Ultima modificare Marți, 03 Martie 2015 23:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.