CACTUSUL COMESTIBIL - o adevărată tentaţie culinară
Foto: Sursa foto: stirileprotv.ro

CACTUSUL COMESTIBIL - o adevărată tentaţie culinară
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Dacă până acum priveai cactuşii ca pe nişte simple plante de apartament, trebuie să ştii că există şi cactuşi comestibili. Cactusul comestibil este cunoscut şi ca "nopalitos" şi este popular în Mexic şi America Centrală, dar şi India, Africa de Nord şi în unele regiuni din Europa, potrivit culinar.ro.

Cactusul comestibil are frunzele cărnoase şi ovale, cu o textură moale şi crocantă, care devine puţin lipicioasă în timpul preparării. Gustul este similar cu al ardeiului sau cu cel de asparagus. Mai mult decât atât, cactusul comestibil reprezintă o sursă importantă de beta caroten şi de vitamina C şi calciu, conţinând şi fier şi vitamine de tip B.

Cactusul comestibil poate fi găsit în tot timpul anului, cu menţiunea că această plantă înfloreşte primăvara şi cel mai bun moment pentru a fi culeasă este vara spre toamna târzie. Dacă îl cumperi din comerţ, alege plantele cu frunze mici, de culoare verde pal, fără striaţii, conform sursei. După ce au fost îndepărtaţi ţepii, cactusul poate fi consumat crud sau gătit, fiert, însă pentru puţin timp. De asemenea, se pot prepara nişte salate delicioase din această plantă deosebită.


CITEŞTE ŞI: PLICULEŢUL DE CEAI care te-ar putea speria... la prima degustare (VIDEO&FOTO)

Citit 5901 ori Ultima modificare Marți, 10 Martie 2015 15:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.