Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
5 comentarii

Potrivit unui studiu citat de Daily Mail, ţigările electronice sunt o alternativă numai pentru o scurtă perioadă de timp, iar fumătorii se vor întoarce la vechiul obicei şase-opt luni mai târziu. Cercetătorii avertizează că ţigările electronice pot cauza tuse seacă, iritaţii ale gâtului, respiraţie dificilă, dar şi probleme mai grave, cum ar fi bătăi neregulate ale inimii.

Autorul principal al studiului, medicul Riyad al-Lehebi, de la Universitatea din Toronto, spune că nu există până acum dovezi care să arate că ţigările electronice ar fi eficiente în oprirea fumatului. „Fumatul rămâne cauza principală a morţilor premature în Regatul Unit, iar noi încurajăm fumătorii care vor să renunţe să încerce mai întâi metodele sigure, cum ar fi programele specializate de întrerupere”, informează Penny Woods, şeful executiv al Fundaţiei Britanice a Plămânului.

Dezavantajul ţigărilor electronice este că sunt compuse din diverse substanţe nestandardizate, iar vaporii pot opri activitatea unei enzime care ajută împotriva inflamării plămânilor.
Studiul a fost realizat pe un eşantion de 2.223 de persoane şi prezentat la Conferinţa Societăţii Americane de Chirurgie Toracică, în Denver.

Citit 892 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Mai 2015 18:34

5 comentarii

 • postat de Tigaraelectronica-nr1 Vineri, 05 Iunie 2015 17:22 188.25.237.*** Link la comentariu
  0
  0

  Eficienta lor se va dovedi mai bine peste cativa ani. Oamenii se vor convinge singuri sa apeleze la tigarile electronice, nu e nevoie de studii total eronate sa le spuna ca nu pot sa se lase de fumat.

  Raportează
 • postat de Dani Duminică, 24 Mai 2015 20:31 188.24.68.*** Link la comentariu
  0
  1

  Pe rand:

  - metodele sigure, cum ar fi programele specializate de întrerupere - ineficiente motiv pentru care industria tigarilor electronice se dezvolta in continuare

  - Dezavantajul ţigărilor electronice este că sunt compuse din diverse substanţe nestandardizate - substantele sunt foarte standardizate; si anume e vorba despre glicerina vegetala folosita ca si umectant in industria alimentara, cosmetica, farmaceutica, etc, nicotina care este folosita deja in alte produse farmaceutice pentru a ajuta fumatorii sa renunte, si aroma continuta care vin tot din industria alimentara.

  Pacat ca apar studii peste noapte care nu au in spate niste cercetari serioase si obiective.

  Raportează
 • postat de Vipercig Joi, 21 Mai 2015 20:35 109.103.133.*** Link la comentariu
  0
  1

  daca e asa ineficienta, dc exista milioane de fumatori care au renuntat la tigari cu ea? nu mai spuneti prostii... este cea mai buna alternativa, numai ca ameninta prea mult industria tutunului si cea farmaceutica.

  Raportează
 • postat de Doris Joi, 21 Mai 2015 16:58 109.166.208.*** Link la comentariu
  0
  1

  Nu ne spuneti cine a platit studiul ala Daily Mail?!
  Cumva Filip Morris sau alt producator de tigari?
  Sau e vreun producator de medicamente care a gasit metoda super-sigura de lasat de fumat si vrea sa o vanda foarte "ieftin" din considerente "umanitare"?!

  PS eu m-am lasat de fumat cu tig electronica pentru ca a fost singura aletrnativa la tigara obisnuita, care permite controlul cantitatii de nicotina consumate, fara a renunta la micile placeri asociate fumatului..

  Raportează
 • postat de cineva Joi, 21 Mai 2015 13:10 5.13.219.*** Link la comentariu
  0
  1

  http://www.iflscience.com/health-and-medicine/so-your-teenager-vaping-e-cigarettes-should-you-worry

  Cunosc persoane care fumeaza electronice de 2-3 ani si spun ca se simt mult mai bine, iar fumul de tigara cu tutun nu-l suporta.
  Diferenta cea mai mare, e ca o tigara din tutun dupa ce o aprinzi, trebuie s-o termini toata, pe cand la e-cig, tragi 2-3 fumuri si o bagi in buzunar.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.