O dramă românească şi aventuri pentru copii, în weekend, la Sindicate

O dramă românească şi aventuri pentru copii, în weekend, la Sindicate
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cu mic, cu mare, şi weekendul acesta vă puteţi relaxa văzând un film bun la „cinematograful” improvizat la Casa de Cultură a Sindicatelor Galaţi.

Sâmbătă în familie

Sâmbătă, 11 iulie, de la ora 18,30, va rula filmul românesc „Toată lumea din familia noastră”, regizat de Radu Jude şi cu scenariul semnat de Radu Jude şi Corina Sabău. Pelicula, care durează 107 minute, tratează cu umor povestea tristă a unui tată, recent divorţat, şi a fiicei lui, care vor să petreacă împreună o vacanţă ca-n rai, însă deocamdată sunt prinşi în iadul de pe pământ al relaţiilor de familie.

Din distribuţie fac parte actorii Stela Popescu, Tamara Buciuceanu, Şerban Pavlu, Gabriel Spahiu, Mihaela Sîrbu, Marian Bratu, Alexandru Arşinel, Andreea Boşneag, Claudiu Dumitru, Sofia Nicolaescu şi Adina Cristescu.

În cadrul celei de-a şaptea ediţii a Galei Gopo din 2013, filmul „Toată lumea din familia noastră” a primit şase dintre cele mai importante premii: cel mai bun actor – Şerban Pavlu, cel mai bun scenariu - Radu Jude şi Corina Sabău, cel mai bun actor în rol secundar – Gabriel Spahiu, cea mai bună actriţă în rol secundar – Mihaela Sîrbu, cea mai bună regie – Radu Jude, cel mai bun film de lung metraj – Ada Solomon.

Duminică, relaxare cu copiii

Pe 12 iulie, de la ora 11,00, puteţi veni la film cu cei mici. Casa de Cultură a Sindicatelor şi reprezentanţii Asociaţiei „Galaţi, oraşul meu”, vă prezintă „Aventurile lui Huck Finn”, realizat după romanul scris de Mark Twain. „Provenind din rase şi culturi diferite, nonconformistul băiat Huck Finn şi adultul Jim, care este sclav,  sunt totuşi buni prieteni şi decid, cu toate riscurile, să fugă pe râul Mississippi. Aventura pe care o vor trăi le va marca viaţa pentru totdeauna, cu bune şi cu rele. Deşi Huck fusese învăţat că un sclav nu valorează nimic şi că locul lui e în lanţuri, el hotărăşte să-şi ajute prietenul să devină un om liber. Pe parcursul călătoriei, Jim îl învaţă pe Huck că, în ciuda părerii generale, toţi oamenii sunt la fel şi merită respect. Drumul lor nu e lipsit de peripeţii, mai ales când pe râu nimeresc în războiul dintre două tabere rivale, şi Jim e iar ameninţat cu sclavia. Împreună trebuie să găsească puterea şi curajul de a face cum le spune inima” – este rezumatul filmului, care poate fi interesant atât pentru copii, cât şi pentru adulţi.

Ce puteţi vedea weekendul viitor

Proiecţiile cinematografice continuă şi weekendul următor. Vineri, 17 iulie, de la ora 18,30, publicul poate vedea pelicula românescă „Roxanne”, în regia lui Valentin Hotea. Filmul spune povestea lui Tavi Ionescu, în vârstă de 38 de ani, căruia încă îi place să copilărească. El îşi împarte viaţa între grafica pe calculator, o mamă bolnavă şi Oana, care încă speră ca el să se implice în relaţia lor. Pentru Tavi totul se va complica însă din ziua în care se hotărăşte să-şi ceară dosarul de la Securitate şi descoperă că ar putea avea un fiu cu o fostă prietenă din liceu.

Sâmbătă, 18 iulie, tot de la ora 18,30, va rula „Kapitalism - reţeta noastră secretă”, în care regizorul imaginează o întoarcere a lui Nicolae Ceauşescu în ţară, după 20 de ani de la execuţia sa. Copiii care au ratat filmele „Tom Sawyer” şi „Aventurile lui Huck Finn”, le pot vedea duminică, 19 iulie, de la ora 11,00.

Biletul la filmele pentru copii costă 5 lei, iar pentru celelalte pelicule 10 lei. Tichetele pot fi cumpărate de la secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor, de luni până vineri, între orele 9,00 şi 17,00.

Citit 1171 ori Ultima modificare Vineri, 10 Iulie 2015 13:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.