Gadgetul care îi ajută pe nevăzători să vadă cu limba (VIDEO)

Gadgetul care îi ajută pe nevăzători să vadă cu limba (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Administraţia americană pentru alimente şi medicamente (Food and Drug Administration, FDA), care autorizează vânzarea de medicamente pe teritoriul Statelor Unite, a dat undă verde pentru introducerea pe piaţă a unui dispozitiv care ar putea revoluţiona viaţa oamenilor nevăzători sau cu deficienţe de vedere, pe care îi va ajuta "să vadă cu limba", a relatat descopera.ro.

Cu ajutorul mai multor senzori plasaţi pe limbă, dispozitivul, numit BrainPortV100, alimentat cu baterii, îl va ajuta pe utilizator să se deplaseze şi chiar îi permite să-şi facă o idee despre cum arată lumea înconjurătoare.

Principiul este simplu. O cameră video este montată pe o pereche de ochelari, iar un aparat mic intraoral echipat cu un set de electrozi este plasat pe limbă. Un software are apoi sarcina de a transforma imaginile înregistrate de camera video în semnale electrice care sunt transmise electrozilor şi percepute ca vibraţii şi furnicături pe limbă. Cu pregătire şi experienţă, utilizatorul învaţă să interpreteze semnalele pentru a determina locaţia, poziţia, dimensiunea şi forma obiectelor, precum şi a determina dacă acestea se mişcă sau sunt staţionare, se explică într-un comunicat publicat pe site-ul FDA.

Dispozitivul poate fi folosit împreună cu alte mijloace de asistenţă, precum un baston sau un câine utilitar.

Citit 1201 ori Ultima modificare Luni, 20 Iulie 2015 14:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.