S-a descoperit pastila care reduce procesul de îmbătrânire a pielii

S-a descoperit pastila care reduce procesul de îmbătrânire a pielii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O pastilă cu extract de roşii are capacitatea de a încetini procesul de îmbătrânire a pielii, care este de obicei accelerat de acţiunea razelor solare, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Este descoperirea unor cercetători germani, care au ajuns la concluzia că, deşi foarte mulţi oameni folosesc creme de plajă pentru a se proteja de efectele nocive ale soarelui, totuşi aceste produse nu sunt destul de complete pentru a contraacara razele infraroşii care ne afectează organismul şi în special pielea.

Razele infraroşii alcătuiesc până la jumătate din energia soarelui (UVA şi UVB reprezintă împreună între 5 şi 7%) şi razele dintr-o categorie specială, infraroşii A, pot să pătrundă până la cele mai profunde straturi ale pielii, mult mai adânc decât razele ultraviolete.

Studiile cercetătorilor germani pe animale au sugerat că razele infraroşii A ar putea juca un anumit rol în apariţia cancerului de piele în combinaţie cu expunerea la razele ultraviolete.

Unul dintre efectele vizibile ale razelor infraroşii A îl constituie îmbătrânirea pielii, proces care duce la apariţia ridurilor şi a pungilor. Aşa se explică faptul că persoane foarte tinere, dar amatoare de plajă prezintă de multe ori o piele prematur îmbătrânită, efecte dificil de combătut chiar şi cu cele mai performante produse cosmetice.

Autorii studiului consideră că o bună protecţie ar fi oferită de pastilele cu licopen (un antioxidant care se află în roşii şi în fructele roşii), suplimentele cu coenzima Q10 şi cremele cu protecţie UVA/UVB. Articolele vestimentare cu protecţie împotriva radiaţiei solare sunt şi ele eficiente, dar de multe ori trecute cu vederea. Mai multe companii producătoare de creme antisolare introduc antioxidanţi în produsele lor, care protejează astfel împotriva razelor infraroşii A.

Citit 1094 ori Ultima modificare Miercuri, 12 August 2015 18:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.