INVESTIŢIE DE MÂNTUIALĂ/ Hotelul în care nu a stat nimeni niciodată

INVESTIŢIE DE MÂNTUIALĂ/ Hotelul în care nu a stat nimeni niciodată
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Lucrările la Grande Hotel San Calogero din Sicilia au început în 1954 şi au fost finalizate după aproape 30 de ani. Deşi hotelul a beneficiat de două deschideri oficiale, niciun client nu s-a cazat vreodată în acest loc, scrie Daily Mail, citat de adevarul.ro. Hotelul a fost construit pe colina Monte Kronio, din apropiere de portul Sciacca, din sudul Siciliei, şi oferă o panoramă deosebită asupra insulei. Acesta are cinci etaje, este dotat cu 300 de camere şi este situat în apropierea unor băi termale renumite din antichitate. Însă, în ciuda tuturor acestor aspecte favorabile, în hotel nu s-a cazat niciodată vreun client.

Potrivit sursei citate, iniţial, hotelul trebuia să fie deschis oficial la începutul anilor '80, însă în urma unor neînţelegeri între autorităţi şi constructori, locul de cazare a rămas închis şi a fost lăsat în paragină. Câţiva ani mai târziu, hotelul a fost din nou modernizat şi programat să fie deschis în 1993. Însă, a apărut o nouă problemă. În ciuda lucrărilor care s-au desfăşurat pe parcursul a zeci de ani, hotelul nu beneficia de o conectare corectă la sistemul de canalizare.

O firmă a fost de acord să preia hotelul în 2000, după ce autorităţile locale au făcut planul pentru racordarea hotelului la sistemul de canalizare, însă lucrările nu au mai fost demarate.

Pentru că un contract fusese deja semnat cu o firmă care să administreze hotelul, autorităţile locale au fost nevoite să plătească în 2010, după mai mulţi ani de procese, despăgubiri de 800.000 de euro firmei La Montagnola, care se angajase să se ocupe de locul de cazare, dar în final nu a putut să o facă.

Citit 2003 ori Ultima modificare Miercuri, 19 August 2015 16:14

2 comentarii

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.