NASA a început pregătirea unei echipe de şase oameni pentru o misiune ulterioară pe Marte

NASA a început pregătirea unei echipe de şase oameni pentru o misiune ulterioară pe Marte
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Următoarea ţintă importantă a cercetătorilor din cadrul NASA este chiar planeta roşie, însă, pentru o misiune de asemenea proporţii, astronauţii vor avea nevoie de pregătiri intense. Asta deoarece misiunea, după cum spune site-ul BBC, ar putea avea o durată cuprinsă între unul şi trei ani. Din câte se pare, echipa care ar urma să călătorească pe Marte ar urma să fie formată din şase oameni: un astrobiolog francez, un fizician german şi patru americani - un pilot, un arhitect, un jurnalist şi un expert în soluri.

Toţi şase au început de curând pregătirile oficiale, izolându-se într-un dom situat în Hawaii, în apropierea unui vulcan. Acolo nu vor avea parte de aer proaspăt, mâncare proaspătă sau intimitate, iar orice ieşire din încăperea cu un diametru de doar 11 metri şi cu o înălţime de 6 metri va necesita un costum special. Cât despre provizii, acestea vor consta, în mare parte, din diverse tipuri de brânză şi peşte.

Acest nou efort face parte dintr-o serie de experimente efectuate de agenţia spaţială în ultimul timp. Mai exact, cele şase persoane au fost supuse unor perioade de izolare între patru şi opt luni, astfel încât acestea să se poată obişnui cu traiul într-un spaţiu restrictiv. ”Cred că una dintre lecţiile învăţate este că nu poţi preveni conflictele. Acestea vor avea loc pe parcursul unor misiuni de lungă durată, chiar dacă ai parte de cei mai buni oameni”, a declarat o persoană din cadrul agenţiei spaţiale din Statele Unite.        

Citit 1178 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Septembrie 2015 12:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.