Ce trebuie să faci dacă te deranjează PLESCĂITUL vreunui comesean

Ce trebuie să faci dacă te deranjează PLESCĂITUL vreunui comesean
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Data viitoare când vei fi scos iar din minţi de plescăitul vreunuia dintre comesenii tăi, gândeşte-te că asta înseamnă că ai putea să fii un geniu. Asta arată un nou studiu al americanilor de la Northwestern University, potrivit aktual24.ro.

Studiul spune că oamenii care suferă de o anumită dificultate în filtrarea sunetelor au o creativitate ieşită din comun. Sunt daţi ca exemple genii precum Charles Darwin, Anton Cehov şi Marcel Proust, ultimul fiind celebru pentru că purta dopuri în urechi şi că şi-a îmbrăcat dormitorul în plută pentru a nu fi deranjat de zgomotele exterioare.

Charles Darwin şi Anton Cehov se plângeau şi ei adeseori de faptul că întâmpinau dificultăţi majore atunci când venea vorba de filtrarea zgomotelor exterioare.

Cercetătorii de la Universitatea Northwestern din statul american Illinois au monitorizat 100 de persoane în ceea ce priveşte capacitatea lor de a găsi soluţii originale la diverse probleme şi au descoperit o asociere puternică între creativitate şi incapacitatea de a bloca stimulii auditivi irelevanţi.

Citit 3204 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Septembrie 2015 14:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.