STAŢII DE METROU dezafectate TRANSFORMATE în ştranduri, restaurante sau galerii de artă

STAŢII DE METROU dezafectate TRANSFORMATE în ştranduri, restaurante sau galerii de artă
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

O staţie de metrou abandonată din Paris ar putea găzdui o piscină, o sală de teatru, galerii de artă şi un restaurant, conform unui proiect menit să transforme în mod util aceste spaţii părăsite.

Firmele de arhitectură Oxo Architects şi Laisné Associés au fost însărcinate de Primăria Parisului să ducă la bun sfârşit acest proiect de anvergură, care le va oferi parizienilor noi locuri de relaxare şi de petrecere a timpului liber. Pe lângă galerii de artă, restaurant, sală de teatru şi o piscină, staţia de metrou Arsenal, care a fost închisă 1939, se pare că va găzdui şi un club de noapte, au precizat reprezentanţii companiilor amintite.

„De ce nu ar putea Parisul să profite de aceste spaţii subterane cu potenţial. La mai mult de un secol de când au fost date în funcţiune, aceste staţii pot oferi noi provocări urbane. Poate că să petreci în staţia de metrou pare un vis nebunesc, dar curând ar putea deveni realitate“, a precizat un reprezentant al firmelor de arhitectură, citat de adevărul.ro.

O altă variantă propusă de firmele de arhitectură este cea a construirii unui parc subteran, pentru care ar fi necesar să se construiască luminatoare, pentru a asigura iluminarea naturală.

Proiectul urbanistic nu a fost ocolit de critici venite din partea oficialilor care consideră prea mari costurile necesare unei astfel de transformări, menţionând şi temeri care ţin de siguranţa publicului care va folosi aceste spaţii.

În Paris există 16 staţii de metrou abandonate, multe fiind închise între 1930 şi 1970.

Citit 2412 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Septembrie 2015 16:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.