Ce detestă bărbaţii români la o femeie

Ce detestă bărbaţii români la o femeie
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Drumul de la “singur” la “într-o relaţie” sau la “căsătorit” este destul de anevoios şi presărat de numeroase dileme. Această realitate a fost relevată şi de o cercetare realizată pe 2.000 de bărbaţi şi femei din România, în cadrul căreia s-au aflat informaţii despre care sunt „pietrele de temelie“ ale unei relaţii, metodele cele mai eficiente sau ineficiente de a flirta, precum şi câtă fericire există, cu adevărat, într-o relaţie. Din datele prezentate în cadrul sondajului realizat de site-ul de dating sentimente.ro a reieşit că atât femeile, cât şi bărbaţii consideră că într-o relaţie este esenţială comunicarea.

Printre priorităţi se numără, în ceea ce-i priveşte pe bărbaţi, compatibilitatea sexuală, în timp ce femeile îşi doresc să aibă acelaşi stil de viaţă cu partenerul. Cea mai puţin importantă compatibilitate, pentru ambele sexe, este cea a zodiilor. 63 la sută din femei pun compatibilitatea în comunicare pe primul loc. 51 la sută din bărbaţi consideră comunicarea ca fiind cea mai importantă într-o relaţie. 19 la sută din bărbaţi cred că potrivirea sexuală este pe locul doi ca importanţă, 4 la sută din femei fiind şi ele de acord cu acest aspect.

În procesul de selecţie a partenerului există câteva criterii eliminatorii, peste care nu pot trece sub nicio formă nici bărbaţii, nici femeile. Pentru femei este important ca partenerul să nu fie violent, să nu bea, să nu fumeze, să nu piardă timp şi bani la jocuri de noroc. Gelozia şi posesivitatea sunt mai puţin importante pentru femei. Pentru bărbaţi, femeile care beau alcool în exces sau fumează sunt considerate neatrăgătoare. În aceeaşi măsură, sexul puternic se fereşte de femeile vulgare sau cicălitoare. Pe de altă parte, femeile îşi doresc lângă ele un bărbat care să le protejeze, să fie sociabil şi să aibă încredere în el, în timp ce bărbaţii îşi doresc o femeie sociabilă, încrezătoare şi inteligentă. Frumuseţea este mai puţin importantă pentru bărbaţi, în timp ce femeilor nu le pasă dacă partenerul câştigă mult sau puţin. 75 la sută din femei nu doresc un bărbat violent sau alcoolic. 15 la sută din femei urăsc bărbaţii posesivi, geloşi, care le invadează spaţiul personal. 32 la sută din bărbaţi urăsc ca o femeie să bea alcool sau să fumeze. 38 la sută din bărbaţi nu vor o parteneră vulgară sau cicălitoare.

Flirtul: online sau offline?

Primul pas pentru a avea o relaţie este de a te arăta disponibil/ă ca să fii curtată sau de a curta. Metodele variază de la persoană la persoană, dar scopul este acelaşi. Femeile sunt mai îndrăzneţe în mediul online decât în offline, cum ar fi de exemplu într-o cafenea sau un bar.

În mod paradoxal, deşi îşi doresc să flirteze, într-un loc public, de cele mai multe ori ajung să se prefacă indiferente. Sub nicio formă nu ar face primul pas, cel mult se limitează la un zâmbet insistent de la distanţă. Bărbaţii preferă să urmărească cu privirea, să trimită semnale mai directe, dar totuşi sunt puţini cei care şi trec la acţiune. Cel puţin atunci când se află în aceeaşi încăpere cu cea pe care o vizează, pentru ca, online, să nu aibă nicio problemă să-i propună o întâlnire.

44 la sută din femei le zâmbesc bărbaţilor pe care au pus ochii. 26 la sută se prefac indiferente şi aşteaptă să fie abordate, fără a transmite un semnal clar că şi-ar dori acest lucru. 75 la sută din bărbaţi privesc insistent sau le zâmbesc celor pe care şi-ar dori să le cucerească. 19 la sută o invită pe femeia care le-a atras atenţia să ia loc lângă ei sau îi oferă ceva de băut. 41 la sută din femei spun lucruri interesante, incitante despre ele, pentru a atrage atenţia unui bărbat în online; 54 la sută din femeile din online se arată disponibile pentru întâlniri şi le fac complimente bărbaţilor pe care îi găsesc interesanţi.

(Surse online)

Citit 1616 ori Ultima modificare Joi, 17 Septembrie 2015 15:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.