Oraşe din România unde te poţi relaxa cu bani puţini

Oraşe din România unde te poţi relaxa cu bani puţini
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Nu trebuie să plecăm din ţară ca să avem parte de o evadare liniştită de câteva zile. Românii au devenit tot mai interesaţi de un city break pe melaguri autohtone, iar toamna este sezonul perfect pentru o astfel de minivacanţă, graţie preţurilor mai mici practicate de hotelieri şi a numeroaselor festivaluri organizate în această perioadă.
Anul acesta, România s-a clasat pe locul 28 într-un top al destinaţiilor europene de city break-uri, Italia primind cele mai bune recomandări din partea turiştilor din întreaga lume pentru petrecerea de sejururi scurte, de cel mult trei trei zile, potrivit unui studiu realizat de Mercury Research.

Sighişoara

O destinaţie city break tentantă nu numai pentru străini, ci şi pentru români este frumoasa cetate medievală Sighişoara, care a şi fost inclusă recent într-un top al destinaţiilor europene care merită vizitate, întocmit de publicaţia americană „Business Insider“. Bineînţeles, Turnul cu Ceas, Casa Veneţiană şi Scara Acoperită se numără printre obiectivele turistice care reuşesc de fiecare dată să încânte călătorul, indiferent de câte ori le-ar revedea.

Timişoara

Catedrala Catolică, Monumentul Sfintei Treimi, Castelul Huniazilor sau Bastionul care adăposteşte Muzeul de Artă Populară sunt locuri de referinţă din Timişoara. Oraşul va deveni timp de o lună capitala artei contemporane româneşti. În perioada 3-31 octombrie are loc prima ediţie Art Encounters, sub titulatura „Aparenţă şi Esenţă“, eveniment conceput ca un dialog între arta contemporană românească şi contextul internaţional actual, dialog facilitat de numeroşi artişti români şi străini.

Alba Iulia

Oraşul în care s-a semnat actul Unirii de la 1918 se numără printre oraşele îndrăgite de români, graţie vizitelor de neuitat pe care le pot face la Cetatea Alba Carolina, Castrul Roman, Muzeul Unirii sau în Cetatea Medievală. Merită amintită ceremonia de schimbare a gărzii, care are loc zilnic, la orele prânzului, la Cetatea Alba Carolina.

Cluj

Câteva zile petrecute la Cluj ar trebui să includă vizitarea Bisericii Franciscane, a Grădinii Botanice, a Bastionului Croitorilor şi, de ce nu, a Universităţii Babeş Bolyai. Pentru iubitorii dansului, la Cluj se organizează Transilvania Salsa Festival, între 20 şi 22 noiembrie, la care sunt aşteptaţi pasionaţi de dans din întrega ţară, dar şi din străinătate.

Iaşi

O plimbare prin Parcul Copou sau prin Grădina Botanică, la ceas de toamnă, merită un weekend petrecut la Iaşi, dar şi ocazia de a vizita casa lui Ion Creangă, muzeul Mihai Eminescu, Turnul Goliei sau Biserica Golia. Cei interesaţi pot participa la Rock’n’Iaşi, eveniment desfăşurat pe parcursul a trei zile, între 29-31 octombrie, cu artişti de renume local, naţional şi internaţional.

Sibiu

Centru marcant al culturii, Sibiul atrage călători din toate colţurile ţării, dar şi din străinătate, graţie unor obiective turisitce precum Podul Minciunilor, Pasajul Scărilor, Piaţa Mare, Turnul Sfatului, Turnul Scărilor, Palatul Brukenthal etc. Mai aveţi încă timp să vă pregătiţi de un city break în perioada de desfăşurare a Sibiu Jazz Festival, între 22 şi 25 octombrie.

Sursa: adevarul.ro

Citit 2897 ori Ultima modificare Vineri, 09 Octombrie 2015 11:07

3 comentarii

 • postat de liviu
  Marți, 13 Octombrie 2015 20:54
  89.137.230.***
  Cel mai frumos e oriunde dar sa fii cu persoana iubita!
  0
  2
  Raportează
 • postat de gheorghe
  Luni, 12 Octombrie 2015 04:32
  69.50.161.***
  Nu cred ca vizitarea cladirilor de cult papistase si sectante aduc ceva bun in viata si mintea unui credtin - ei "poarta" mandria asasinarii a mii si mii de romani ca sa-i rataceasca de Dreapta Credinta.
  Si nu cred ca a petrece cateva zile intr-un oras - considerat - mare (din tara) este o idee buna de "relaxare" - ori cunosti pe cineva si te bucuri fara sa te relaxezi... ori nu cunosti si umbli ca o musca fara cap dupa cum te sugestioneaza reclamele, ca sa ajungi la final sa te enervezi, ca japonezii dupa ce viziteaza Parisul. (se enerveaza mai intai apoi cad in depresie - ce e in poze si reclame nu e in realitatea palpabila.)
  Galateanul se relaxeaza la Galati fiindca stie si simte unde ii este bine. In alte parti... daca e localitate retrasa, linistita si lasi deoparte mobilul, televizorul, internetul... la reduci macar la (sub) o ora pe zi, ... mai ai sanse.
  Daca nu poti, continui stressuk emotional si neuronal cu alt decor - reteta sigura de nevrozare si cadere fiziologica... pana la cancer.
  4
  3
  Raportează
 • postat de M40
  Duminică, 11 Octombrie 2015 14:14
  89.137.139.***
  Si la Galați e frumos.. Aveți ce vizita. Va invit la un night-break (ieșire noaptea) prin minunata zona autohtona Micro 40 pentru a admira sutele de specimene de câini-muşcozauri aflate in libertate, de asemenea puteți admira frumoasa arhitectura a indigenilor si aborigenilor plus alte surprize...
  1
  20
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.