Anticoncepţionalele pentru bărbaţi ar putea deveni realitate

Anticoncepţionalele pentru bărbaţi ar putea deveni realitate
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

O echipă de cercetători japonezi asigură că "a făcut un pas cheie" spre dezvoltarea unei pastile anticoncepţionale masculine, bazată pe blocarea unei proteine, notează un studiu publicat joi de revista Science citată de EFE.

Proteina numită calcineurină joacă un rol important în fertilitatea masculină, dar până acum nu a fost identificată concret care din formele ei diferite este cea care o afectează în mai mare măsură.

"Descoperirile acestui studiu pot reprezenta un pas cheie pentru a le oferi bărbaţilor controlul asupra viitorului lor reproductiv", a declarat Masahito Ikawa, profesor la Institutul de Cercetare a Bolilor Microbiene la Universitatea Osaka din Japonia şi principalul autor al studiului.

Echipa a analizat pe şoareci izoforme de calcineurină exprimate în genele PPP3CC şi PPP3R2, aflate doar în celulele de formare a lichidului seminal. Cercetătorii au blocat gena PPP3CC la şoarecii masculi prin două substanţe inhibitoare şi au creat o mutaţie a proteinei care a făcut ca masculii să devină temporar sterili şi ca sperma lor să fie incapabilă să fertilizeze ovulele.

Fertilitatea a revenit la o săptămână după ce şoarecilor nu le-au mai fost administraţi respectivii inhibitori. Potrivit lui Ikawa, această evoluţie specifică a calcineurinei se află şi la oameni, astfel încât ar putea fi utilizată aceeaşi strategie pentru a dezvolta anticoncepţionale destinate bărbaţilor.

Sursa: Agerpres        

Citit 968 ori Ultima modificare Vineri, 09 Octombrie 2015 10:56

1 comentariu

 • postat de Robert Popescu
  Duminică, 11 Octombrie 2015 09:24
  213.233.85.***
  Daca se inventau mai din timp poate ca nu mai apareau scurgatorii de halbe in speluncile din Ancora.
  0
  4
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.