Un asteroid va trece „foarte aproape” de Pământ

Un asteroid va trece „foarte aproape” de Pământ
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

NASA susţine că un asteroid se va apropia la o distanţă foarte mică de Pământ. De data aceasta, din fericire, nimeni nu s-a grăbit să anunţe încă o apocalipsă pentru 31 octombrie… pentru că motive nu ar fi sub nicio formă.

Pe 31 octombrie, când Statele Unite ale Americii sărbătoresc Halloween-ul, NASA spune că pe lângă planeta noastră va trece un asteroid la o distanţă foarte mică. "Foarte mică", în acest context al spaţiului cosmic, înseamnă 500.000 de kilometri şi nu reprezintă un pericol, dar este distanţa cea mai mică din ultimii nouă ani. Asteroidul, denumit 2015 TB145, a fost descoperit de NASA pe 10 octombrie şi nu are o traiectorie liniară, de unde şi greutatea cu care a fost detectat.

Ca să îţi dai seama de acea jumătate de miliard de kilometri, NASA a spus că asteroidul va trece pe lângă Terra la o distanţă puţin mai mare decât cea dintre Pământ şi Lună. Mai mult, niciun alt corp cosmic nu se va mai apropia la fel de mult de Pământ până în 2027. Acesta are un diametru între 280 şi 620 de metri, scrie The Telegraph, citat de adevarul.ro. Asteroidul nu va fi vizibil cu ochiul liber.

Dacă eşti unul dintre fanii teoriilor conspiraţiei conform cărora apocalipsa este fix pe 31 octombrie, încearcă să priveşti lucrurile puţin mai pragmatic.

Până acum, planeta noastră a supravieţuit Lunii sângerii din septembrie şi unei comete din aceeaşi lună, dar Pământul se poate confrunta cândva cu o catastrofă cosmică şi supoziţii vor fi mereu. De la Isaac Newton şi Papa Inocenţiu al III-lea şi până la oameni ceva mai puţin intelectuali şi mai mult temători, fiecare a vrut să prevadă finalul Pământului şi omului.

Citit 1051 ori Ultima modificare Marți, 27 Octombrie 2015 14:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.