PAMFLET/ Explicaţii impertinente pentru FRIGUL din Galaţi

PAMFLET/ Explicaţii impertinente pentru FRIGUL din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

* Autorităţilor locale din Galaţi le pasă de sănătatea cetăţenilor, însă cu prostia nu te poţi bate: în loc de apă fierbinte, au băgat freon în calorifere


Marius Stan explică frigul din case: "Din greşeală, instalaţiile au fost umplute cu freon"

Frigul din casele gălăţenilor are o explicaţie foarte simplă. În ciuda tuturor speculaţiilor care se fac în oraş, lipsa căldurii din apartamente nu poate fi pusă pe seama cinismului autorităţilor locale. A fost pur şi simplu o eroare umană.

"E greşeala noastră şi ne-o asumăm. Pur şi simplu, tehnocraţii de la Calorgal au încărcat reţeaua cu freon, în loc să bage apă caldă. A fost o eroare umană şi va fi reparată în câteva săptămâni. Deci nici nu se poate pune problema că noi, cei din administraţie, am fi total dezinteresaţi de nevoile cetăţenilor. Am vrut să facem bine, dar a intervenit o eroare. Nu suntem cinici, suntem doar oameni, care mai şi greşesc", a spus primarul Marius Stan.

Din păcate, greşeala nu poate fi îndreptată foarte repede din cauza unor condiţii tehnice. "Trebuie acum să golim toată instalaţia de freon şi s-o reumplem cu apă fierbinte. E un proces destul de greoi, de aceea va mai dura câteva săptămâni", a completat Marius Stan.

Astfel, cel mai probabil, gălăţenii vor primi căldură abia pe la jumătatea lunii decembrie. "Până la urmă, e un lucru pozitiv. Dacă, de exemplu, va ninge peste o săptămână, visul copiilor se va împlini: îşi vor putea lua liniştiţi în casă oamenii de zăpadă pe care îi vor face în faţa blocului", a comentat primarul.

Va fi Black Friday şi la Calorgal: În apartamente va fi cu 50 la sută mai frig

Calorgal se aliniază la standardele unei adevărate societăţi comerciale. Reprezentanţii societăţii au anunţat că începând din acest weekend şi până la sfârşitul săptămânii viitoare va face reduceri importante la frigul pe care îl livrează gălăţenilor.

"Nu doar producătorii de electrocasnice participă anul acesta la Black Friday. Şi societatea noastră va aplica reduceri substanţiale. De exemplu, am pregătit un pachet de produse care le vor asigura gălăţenilor cu 50 la sută mai mult frig în apartamente. Vom spori cantitatea de ger, astfel încât oamenii să simtă cu adevărat că suntem o companie serioasă", a spus directorul Calorgal, Cristian Istrate.

În schimb, societatea nu pare a fi dispusă să facă nicio concesie în ceea ce priveşte facturile. "Am avut de ales între două variante: să micşorăm preţurile sau să sporim calitatea produselor noastre. Am ales a doua variantă pentru că ni se pare mult mai important pentru clienţi să aibă parte de servicii mai bune", a mai spus Cristian Istrate.

Gălăţenii au primit cu entuziasm oferta de la Calorgal. "Nici nu trebuia să ne reducă facturile, pentru că ne scoatem noi banii altfel. Datorită lor, am scos frigiderele din priză şi nu mai consumăm curent electric", a spus Nea Gelu, cetăţean din Galaţi.

În Galaţi e mai frig ca în restul ţării: Oamenii deschid ferestrele şi frigul iese în oraş

Meteorologii au descoperit în sfârşit care este explicaţia pentru faptul că în Galaţi temperaturile atmosferice sunt mult mai scăzute decât în celelalte oraşe din ţară. Potrivit unui studiu realizat de INM, tempetraturile mai scăzute de afară sunt cauzate de faptul că gălăţenii îşi ţin foarte mult timp ferestrele deschise.

"E simplu. Oamenii deschid uşi, ferestre şi tot frigul din case iese în oraş. Avem în acest fel temperaturi cu cinci, şase grade mai mici decât în restul ţării. Dacă toţi oamenii ar mai închide puţin geamurile, temperaturile ar urca imediat şi s-ar alinia în doar câteva minute la nivelul celor din alte oraşe ale României", a spus doamna Ortansa, cercetătoare la INM.

În acest moment, potrivit măsurătorilor efectuate de specialişti, temperaturile atmosferice din Galaţi sunt la nivelul celor din Miercurea Ciuc şi Gheorgheni. Şi asta pentru că, mai spun meteorologii, harghitenii ţin mereu geamurile închise şi provoacă efectul invers decât la Galaţi. "Vă daţi seama că temperaturile de afară sunt la fel şi în Galaţi, şi în Miercurea Ciuc, în condiţiile în care unii ţin geamurile închise, iar alţii le au larg deschise", a mai comentat specialistul de la INM.

Schimbarea Guvernului îl pune la muncă pe Bacalbaşa: „Trebuie să furăm noi mai mult, în teritoriu”

Ca să acopere deficitul de şpăgi apărut prin ieşirea de la guvernare, PSD şi-a îndreptat mai mult atenţia asupra teritoriului. Întrucât numărul şi cantitatea de şpăgi se va înjumătăţi prin ieşirea de la guvernare, pesediştii le-au cerut şefilor de instituţii publice din ţară să dubleze numărul de şpăgi.

„Este o consecinţă firească. E nevoie de anumite costuri ca să ţinem în viaţă partidul nostru, costuri pe care nu le putem reduce. Aşa cum se întâmplă cu toate bugetele sănătoase din lumea asta, atunci când dispare o sursă de finanţare şi nu putem tăia cheltuielile, trebuie să suplimentăm veniturile. Va fi mai greu pentru primari şi şefii de CJ, dar toată lumea trebuie să înţeleagă că trecem printr-o perioadă dificilă. Am rămas fără o ţâţă... asta e, trebuie să sugem mai mult de la restul de ţâţe”, a spus preşdintele PSD, Liviu Dragnea.

Vestea a căzut ca un fulger peste preşedintele CJ Galaţi. „Nu mă aşteptam, dar trebuie să fim înţelegători. Ştim că partidul nu poate trăi cu resurse înjumătăţite. Noi ne vom face treaba şi vom majora contribuţia la partid pe care trebuie să o facă toţi cei care primesc contracte publice. De astăzi înainte, nu va mai fi zece la sută, ci 20 la sută”, a spus Nicolae Bacalbaşa.

Sezonul Trece

Pamflet în versuri

Dragii mei nesimţiţi (se dedică nesimţiţilor mei)

Vreau să fiu nesimţit, ştiu să fiu nesimţit

fiindcă de la naştere m-au învăţat dragii mei...

ce satisfacţie mă inundă când scuip,

grohăi în public şi mă dau momârlan la femei!

Nu-i nimeni ca mine, sunt cel mai important,

sunt stăpân pe neruşinare, sunt specialist,

sunt doctor în şleahta mea imbecilă

şi dau ştire în tot cartierul: „behăi, deci exist!”

Nevasta mea-i la fel: scutură totul pe fereastră,

eu azvârl chiştoace numai la întâmplare,

bocănesc, trăncănesc, dărâm şi sfărâm...

este dreptul nostru de hahalere nimicitoare!

Ne trebuie un sediu şi un steag al nesimţiţilor,

un statut, un lider naţional, un imn... ehehei,

ce frumos am să-l dedic şi am cânt

acelor care m-au instruit, adică părinţilor mei!

                                           Submarin Cosorescu

Galaţiul în imagini

Vocea cetăţeanului, vocea politicianului

 

Cetăţean conştient de beneficiile de care beneficiază în Galaţi

 

 

Eugen Durbacă, autorul unui atentat chimic în Parlament

Cercetătorii britanici l-au clonat pe Pâslaru:

„Am reuşit să creăm nesimţirea artificială”

Succes imens al celebrilor cercetători britanici. După ani de muncă în laboratoare, cercetătorii au reuşit să îl cloneze pe Florin Pâslaru, în cadrul proiectului „Crearea nesimţirii artificiale”. „Am avut mai multe eşecuri în cadrul acestui proiect, întrucât foloseam mijloace nepotrivite. Am folosit computere, am încercat să folosim aceleaşi principii ca la crearea inteligenţei artificiale. Mă bucur că ne-am dat seama la timp că nu aveam nicio şansă şi că varianta cea mai simplă şi mai la îndemână era clonarea unui om politic român. Şi cred că am ales cel mai bun personaj pe care să îl clonăm”, a spus Mark Boreham, cercetător britanic.

Babacul Clonelor

Panică la Parlament, după ce Durbacă a intrat la WC:

„S-au auzit câteva explozii puternice”

Parlamentul României a fost evacuat joi după-amiază după ce mai multe explozii puternice s-au auzit într-una din toaletele instituţiei. Exploziile, spun martorii, au fost precedate de un sprint al senatorului gălăţean Eugen Durbacă spre una dintre toalete. „Fugea de rupea pământul, ţinându-se de burtă. După ce am auzit exploziile, ne-am gândit că ar fi putut fi vorba despre o centură cu explozibili”, a povestit un martor.

După intervenţia forţelor speciale, Eugen Durbacă a fost salvat. „Domnul Durbacă e bine acum, e puţin deshidratat, dar va supravieţui. În rest, vom deschide puţin geamurile de la toată clădirea şi va fi în regulă”, a spus unul dintre salvatori.

Eugen Curbacă

Dan Nica a omagiat victimele la Paris:

„La întoarcere, am primit cei 300 de euro”

Dan Nica demonstrează încă o dată că este un om plin de compasiune. După ce a petrecut zile în şir în faţa clubului "Colectiv", rugându-se pentru victime, pesedistul gălăţean a mers şi la Paris, pentru a aprinde o lumânare pe străzile însângerate ale capitalei Franţei. „Am fost acolo şi nu îmi pare deloc rău. Pentru că în acest fel le-am arătat francezilor că le suntem alături, autorităţile de acolo ne-au oferit şi un semn de apreciere la plecare: ne-au dat câte 300 de euro. Nu ştiu de ce, însă numai cei cu mustaţă şi/ sau cu paşaport românesc primeau banii, însă, până la urmă, nici nu contează. E posibil ca noi să-i fi impresionat cel mai mult pe francezi cu solidaritatea noastră. Probabil de asta ne-au şi dat bani la plecare”, a spus Dan Nica.

După ce Dan Nica a relatat despre cele întâmplate în Franţa, alte câteva sute de pesedişti au plecat la Paris, ca să le ofere şi ei compasiunea francezilor. „Trebuie să le arătăm că le suntem alături”, a spus un pesedist, care a dorit să îşi păstreze anonimatul.

Gest Cretinesc

Pesediştii l-ar fi vrut pe Pâslaru în guvernul tehnocrat:

„E cel mai bun la atras fonduri”

Colegii din PSD consideră că noul guvern al României a făcut o greşeală atunci când a decis să meargă pe mâna unui tehnocrat la Minsiterul de Finanţe. Aceştia susţin că soluţia cea mai bună ar fi fost un om din PSD, întrucât partidul are cea mai mare experienţă în afacerile cu bani. „Uite, de exemplu, Florin Pâslaru a demonstrat de-a lungul timpului că e cel mai bun în activitatea de atragere de fonduri. Mereu s-a lipit la bani. Are un talent... În plus, ca să fii ministru la Finanţe trebuie să fii puţin zgârcit. Iar cine îl ştie pe Pâslaru cu siguranţă a auzit cât de greu dădea el salariile la TVG. Sau nu le dădea deloc, iar treaba mergea în continuare”, a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Florin Pâslaru a comentat sec propunerea şefului său. „Da, aş fi cel mai bun. Am demonstrat asta de-a lungul timpului. Dar va veni şi vremea mea”, a spus Pâlsaru.

Durere în Fonduri

Pachet suspect la Judeţean

Bacalbaşa şi-a dus rufele la spălat

Spitalul Judeţean a fost la un pas să fie evacuat miercuri dimineaţă. Un pachet suspect, urât mirositor, a fost descoperit la uşa spălătoriei şi a fost nevoie de intervenţia ISU. „A fost o alarmă falsă, era vorba despre rufele domnului Bacalbaşa, pe care le-a adus din nou la spălat”, a explicat un pompier.

Fufele la Spălat

Cârciumile din Cudalbi îndeplinesc normele PSI

"Nu sunt probleme, toţi beau de sting"

Deşi în toată ţara se închid cluburi şi cârciumi pe capete, din cauza lipsei autorizaţiilor PSI, în Cudalbi toate acestea funcţionează la maximum. „Aici totul e OK, nici nu e nevoie de autorizaţie PSI, pentru că se ştie că în Cudalbi toată lumea bea de stinge”, a declara un oficial ISU.

Tărie care Arde


Precizare
Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

CITEŞTE ŞI: Cum se munceşte în Primăria Galaţi

Citit 3131 ori Ultima modificare Marți, 24 Noiembrie 2015 16:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.